Tinkoff-Saxo-manager Bjarne Riis legger midlertidig vekk skuffelsen over at Alberto Contador krasjet ut av Tour de France mandag. Nå handler alt om en plan B.

Contador veltet stygt på den 10. etappen av Tour de France og måtte bryte rittet med det som viste seg å være brudd i leggbeinet. Med det falt Tinkoff-Saxos store plan om å endelig sikre seg en sammenlagtseier i treukersrittet.

– I går var jeg bare lamslått. I dag tenker jeg på laget, så de klarer seg og bevarer motivasjonen. Det er det som er min jobb – så må jeg tenke på meg selv senere, sier Riis.

– Det kan godt hende at jeg trenger krisehjelp senere. Det må jeg i så fall ta når den tid kommer. Akkurat nå er jeg ok, og tenker på det jeg skal gjøre.

Tinkoff-laget har vært nære ved å vinne Tour de France flere ganger. Ikke siden Carlos Sastre gikk til topps i 2008 har det derimot blitt gul trøye i Paris. Nå håper Riis at Contadors lagkamerater leverer over evne.

– Vi må ikke gå i stå. Vi skal gjøre det beste ut av det, ellers blir det to veldig lange uker. Vi forsøker å få opp humøret og konsentrere oss om det vi skal gjøre, sier dansken.

– (Michael) Rogers ligger veldig bra an. Jeg synes egentlig alle ligger bra an, men spesielt Rogers. Nicolas Roche ligger også bra an, fortsetter han.

Rytterne i Tour de France hadde tirsdag hviledag, mens det onsdag er tilbake på sykkelsetet på den 11. etappen. (©NTB)