Gå til sidens hovedinnhold

- Bjarne Riis truet meg

Jörg Jaksche hevder at Bjarne Riise truet ham da han ville stå fram som dopingsynder.

Jaksche syklet for laget til Bjarne Riis, Team CSC, i 2004. I sommer innrømmet tyskeren at han brukte doping under store deler av sykkelkarrieren. Han erkjente blant annet at han hadde fått hjelp av den spanske «dop-legen» Eufemiano Fuentes.

Jaksche sa samtidig at han ville hjelpe Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) og Verdens antidopingbyrå (Wada) i kampen mot doping i sykkelsporten.

Dette medførte at tyskeren fikk mange ubehagelige telefonsamtaler. Blant annet skal Bjarne Riis ha ringt ham.

Under Play The Game-konferansen på Island hevdet Jaksche at Riis forsøkte å true ham til å holde kjeft før et intervju med det tyske magasinet Der Spiegel, hvor han fortalte om en ti år lang dopingbruk som rytter i lagene Telecom, Once, CSC og Liberty Seguros.

- «Hvis du snakker, kommer du aldri tilbake i sykkelsporten», sa Riis til meg. Og la til at han ville sørge for dette, fortalte Jaksche ifølge nettstedet thepulse2007.

Riis bekrefter at samtalen fant sted, men benekter at han kom med noen trusler.

- Jeg rådet ham til å ikke involvere andre fordi det ikke ville komme noe godt ut av det. Det kan hende at jeg sa til ham at det ville bli vanskelig å komme tilbake i sykkelsporten etter å ha beskyldt andre. Men det er bare tull hvis han påstår at dette var en trussel, sier Bjarne Riis.

Dansken hevder også at han ikke visste hva Jaksche ville avsløre, og at tyskeren ba ham om råd.

Reklame

Nå kommer rentehoppene - slik beholder du lav boligrente