Gå til sidens hovedinnhold

Bjørndalen avfeier Svendsens utspill

- Jeg vil se det først, sier Emil Hegle Svendsen.

KONTIOLAHTI (Nettavisen): Ole Einar Bjørndalen skjøt fult hus og ledet lenge på herrenes fellesstart i Kontiolahti søndag.

Til slutt måtte nordmannen imidlertid se seg slått og han måtte ta til takke med den sure fjerdeplassen. Tarjei Bø sikret bronsen.

Dermed blir 41-åringen stående med sine 19 VM-gull så langt i karrieren. Han har allerede bekreftet at han også satser mot VM i Oslo neste år og får nye sjanser på edelt metall.

- Det spørs
Etter Oslo-VM er det imidlertid slutt, ifølge Bjørndalen. Lagkompis Emil Hegle Svendsen er imidlertid ikke like sikkert på at veteranen gir seg.

Det sa Svendsen til pressen etter søndagens fellesstart.

- Ja, det spørs om han gir seg. Jeg vil se det først. Jeg har sagt det før, også, det spørs om han klarer å gi seg. Han er den av oss som er mest glad i dette livet, han lever for skiskyting, trening og alt det innebærer. Vi får se. Han er alltid motivert, så jeg har ikke merket noen forskjell der.

Dette er heller ikke første gang 29-åringen har hintet om at han tror veteranen vil slite med å legge bort børsen. Også tidligere har Hegle Svendsen uttalt at han ikke ser for seg at Bjørndalen legger opp.

Bjørndalen avfeier imidlertid lagkompisens utspill kontant.

- Nei, jeg har planlagt å legge opp etter VM neste år, sier Bjørndalen.

- Motivasjon
Han innrømmer likevel at det å henge med såpass bra, som han gjorde under VM i år, gir ekstra motivasjon fram mot VM på hjemmebane.

- Det mangler aldri på motivasjon, men det gir ikke mindre motivasjon.

- Løpet i dag er bra. Jeg skyter fantastisk og har gode ski. Jeg redder meg på det. Det er ikke hvert mesterskap en har så gode resultater. Jeg er fornøyd. Jeg er nær pallen og gjennomfører et godt løp, sier 41-åringen.

Emil Hegle Svendsen sier han gjerne skulle sett veteranen på pallen.

- Jeg hadde veldig lyst til at Ole skulle klarte opp på pallen, slik vi andre også har gjort i dette VM. Jeg er uansett imponert over Ole, han har vært den mest stabile av oss. Med 41 år i sekken er det bra, sier Svendsen.

- Hopper ikke
Selv var ikke trønderen like fornøyd søndag.

- Dette har ikke vært mitt beste mesterskap, men det er et speilbilde av oppladningen. Jeg tok fire gull i forrige VM og ender med kun to sølv her. Da sier det seg selv at jeg ikke hopper i taket, sier 29-åringen.

- Hadde jeg skutt fullt på siste i dag, hadde jeg vært med å kjempe om gull, men det greide jeg ikke, oppsummerer Svendsen til pressen.

Tarjei Bø ble som nevnt nummer tre, Bjørndalen nummer fire og Johannes Thingnes Bø nummer seks. Svendsen endte på 15.-plass.

Jakov Fak tok gullet og Ondrej Moravec sølvet i VMs siste renn.

Kommentarer til denne saken