Gå til sidens hovedinnhold

Bjørnstad får psykologhjelp

Henrik Bjørnstad, Norges beste golfspiller, skal kommende sesong samarbeide med den anerkjente idrettspsykologen Frank Beck for å bli sterkere mentalt.

Henrik Bjørnstad opplevde en frustrerende sesong i fjor, hvor han varierte fra det fantastiske den ene runden til det håpløse dagen etter. Den beste prestasjonen forrige sesong var 23. plassen i Volvo PGA Championships på Wentworth.

Ny innstilling
24-åringen har bestemt seg for å endre innstillingen til spillet denne sesongen.

- I fjor skulle jeg vinne og satte mye press på meg selv. Jeg kommer til å ha en litt annen innstilling i år, sier Bjørnstad til TV 2 Nettavisen.

Oslogutten har brukt vinteren til å koble av, og er for tiden opptatt med å pusse opp sitt nye hus i Son. I høst tok han kontakt med idrettspsykologen Frank Beck, for å få hjelp med den mentale biten av golf.

Anerkjent psykolog
- Jeg trengte en pause etter en lang sesong, jeg trengte å lade batteriene. Jeg traff Frank Beck i november, og han skal jeg fortsette å jobbe med, forteller Bjørnstad.

Beck har i mange år hjulpet en rekke kjente idrettsutøvere i Norge. Fotballandslaget, håndballandslaget, flere tippeligaklubber og John Carew er blant utøverne Beck har hjulpet tidligere. Bjørnstad har allerede skiftet fokus.

- I år skal jeg ta det roligere, og heller spille for bra topplasseringer enn for seire. Jeg må la seieren komme når den kommer, i stedet for å prøve å skape den hele tiden, tror Bjørnstad.

Volvo Masters
Forrige sesong endte han som nummer 111 i rankinglisten i europatouren, og spilte inn 1,5 millioner kroner. Året før (2202) ble han nummer 65, og spilte inn over det dobbelte i premiepenger.

Målet neste sesong er deltagelse i Volvo Masters. For å få delta der, må Bjørnstad være blant de 60 beste på pengelisten.

- Det er et greit mål, mener Bjørnstad. Han regner med å spille mellom 25 og 30 turneringer i 2004.

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag

Kommentarer til denne saken