Gå til sidens hovedinnhold

Bjørnstad nådde ikke målet

Henrik Bjørnstad var et godt stykke unna å klare målet sitt i den første turneringen på PGA-touren, men han avsluttet i det minste med en birdie.

Nordmannen gikk sin sisterunde på 72 slag, to over par, og det var langt fra godt nok i forhold til å nå målsetningen om å bli blant de 30 beste. Han endte turneringen på 59. plass.

Henrik pådro seg to bogeys på hull tre og fire, og han slet med å komme skikkelig i gang på søndagens runde. Nok en gang var han for upresis fra tee, og innspillene til greenen kom heller ikke nærme nok til at han kunne jage birdies.

Opptur uansett
Han måtte nøye seg med to på søndagens runde, og da han pådro seg en dobbel bogey også på hull 16, kunne han bare vinke farvel til målet sitt om en topp 30-plassering.

Turneringen sett under ett må likevel ha vært en opptur for Henrik, som debuterte på PGA-touren med å klare cuten. Det er en sterk prestasjon i seg selv, særlig med tanke på at spillet hans ikke satt som det skal eller pleier. Han har mye å gå på, både i forhold til utslag, jernslag og putting, og det lover godt for fremtiden.

Surmuler ikke
- Henrik er noe skuffet over at han ikke klarte å komme inn på par. Han sier i tillegg at det ikke er noen grunn til å surmule. Han er på Hawaii med de beste spillerne i verden, han ser sola, palmer, havet og klarte cuten i første forsøk. Nå gleder han seg til trening, og regner med å spille i San Diego om 14 dager. I mellomtiden skal han trene godt, sier sportssjef Jan-Erik Aalbu til TV 2 Nettavisen.

Ledertavlen:
1. David Toms -19
2. Rory Sabbatini -14
2. Chad Campbell -14
4. Bubba Watson -12
5. Nathan Green -11
6. Vijay Singh -9
7. Stuart Appleby -8
7. Jim Furyk -8
7. Charles Warren -8
-----
59. Henrik Bjørnstad: +2

Slik spilte Henrik:

Hull 18 (par 5): BIRDIE
Vanvittig lang drive av Henrik. Han har litt over 140 meter igjen til greenen, og har gode muligheter til å nå den på to slag for en eagleputt. Det klarer han også, og men han klarer ikke å senke eagleputten og må nøye seg med en birdie. Likevel en god avslutning for Henrik, som går sin siste runde på 72 slag.

Hull 17 (par 3): PAR
Utslaget havner på greenen, men igjen har han en lang birdieputt. Putten stryker hullet, og Henrik får en enkel par.

Hull 16 (par 4): DOBBEL BOGEY
Utslag til venstre i roughen. 135 meter igjen til koppen. Misser greenen på innspillet. Kommer til å slite nå for å holde par. Slår også det tredje slaget sitt til rough. Chiper inn og litt over en meter forbi, og må dessverre også toputte. Henriks første dobbelbogey i turneringen.

Hull 15 (par 4): PAR
Fint utslag med jern i fairway på høyre side. Har igjen 140 meter til hullet. Treffer greenen, og toputter for par. Birdieputten ble nok en gang for lang for Henrik.

Hull 14 (par 4): PAR
Lang drive ut til venstre, og får et dårlig lie. Har igjen 125 meter til greenen. Slår seg opp greit, men har en ny lang putt. Henrik sliter med å komme seg i gode birdieposisjoner i dag. Toputter for par - igjen.

Hull 13 (par 4): PAR
Henrik går ut noe forsiktig (250 meter...) og legger seg i fairway. Har over 200 meter igjen til greenen. Henrik treffer greenen, men har en lang putt. Ny toputt for par.

Hull 12 (par 4): PAR
Kanondrive av Henrik på venstre side av fairway. Har bare så vidt 100 meter igjen til hullet. Innspillet er dessverre noe upresist, og han får en åtte meters birdieputt. Toputt for par.

Hull 11 (par 3): PAR
Utslaget ender på greenen, men det er en lang birdieputt han har. Henrik setter den i hullkanten og ut. Tap in par.

Hull 10 (par 4): BIRDIE
Bra utslag til venstre i fairway. Har en wedge igjen til greenen. Godt innspill på greenen. God birdiesjanse, som han senker. Den trengte han. Henrik gir seg ikke. Han er nå tilbake på en over par på runden.

Hull 9 (par 5): BOGEY
Får ikke helt fulltreff med driven og ender i vannet. Henrik må droppe, og slår seg langt fram mellom noen trær. Slår sitt fjerde slag i bunkeren, og gjør en bra jobb i sanden, men trenger ytterligere to putter for å få ballen i hullet. Bogey.

Hull 8 (par 4): PAR
Ny lang drive av Henrik, som ender i roughen til høyre. Har igjen 130 meter til hullet. Misser greenen på innspillet, etter at ballen lå tjukt. Kommer seg nærme nok på tredjeslaget og sikrer par.

Hull 7 (par 3): PAR
Bra utslag med sjuerjernet. Får en firemeters birdieputt som han ikke senker. Toputter for par.

Hull 6 (par 4): PAR
Nytt bra utslag av Henrik. TIl venstre i fairway. Har 140 meter igjen til hullet. Innspillet havner midt på greenen, og han kommer seg greit i hullet på par.

Hull 5 (par 4): BIRDIE
Kjempedrive av Henrik i fairway. Han har 130 meter igjen til hullet, og trenger et bra innspill nå for å kunne snuse på en birdie. Treffer greenen på innspillet. Har seks meter igjen til hullet, men senker putten! Dagens første birdie. Ballen snek seg i hullet. Kanskje det var vendepunktet?

Hull 4 (par 3): BOGEY
Utslaget er til høyre for greenen og i bunker. Nå må Henrik finne litt magi i bunkeren for å redde par. Kommer seg opp på bra vis, men har for lite green å jobbe med. Putteren er heller ikke skikkelig varm ennå, så det blir en ny bogey.

Hull 3 (par 4): BOGEY
Havner nok en gang ut til høyre på utslaget, etter at han gikk ut med jern. Har 160 meter igjen til greenen. Treffer en vegg som er plassert mellom en bunker og et vann, og legger seg i bunkeren til venstre for greenen. Har et godt stykke igjen til hullet. Det blir vanskelig for Henrik å holde par her. Treffer greenen på neste slag, og har to og en halv meter igjen til hullet. Toputter for bogey.

Hull 2 (par 4): PAR
Havner i fairwaybunker etter utslaget, som var om lag 260 meter langt. Henrik har 140 meter igjen til hullet. Treffer greenen igjen, etter at han måtte slå under et tre som hang over bunkeren, og fikk nok en lang putt. Den første putten stryker hullet, men han sikrer par.

Hull 1 (par 4): PAR
Begynner med en drive på nesten 300 meter, litt til høyre i roughen. Har 160 meter igjen til hullet. Treffer greenen på innspillet etter et glimrende andreslag over et tre, men får en lang putt. Toputter for par.

BAKGRUNN:
Henrik Bjørnstad har imponert i Sony Open, den første turneringen hans i det aller gjeveste golfselskapet. Og det er ingen smågutter han har brynt seg mot heller. David Toms, Vijay Singh og Jim Furyk er bare noen av dem. Hele verdenseliten er på plass, minus Tiger Woods, Phil Mickelson og Ernie Els.

Etter en solid åpningsrunde på par, klarte Henrik så vidt cuten etter at han gikk runde nummer to på 73 slag. Lørdag reiste han kjerringa med en knallbra 67-runde, og det til tross for at han ikke har fått jernslagene til å sitte. Utslagene har heller ikke vært av det stødige slaget, men han kom seg mot slutten av lørdagens runde.

Uansett er det hevet over enhver tvil at Henrik har bevist, både overfor seg selv og resten av golfeliten, at han hører hjemme på dette nivået. Han kommer også til å kunne heve sin første sjekk på PGA-touren.

Hvem som vinner turneringen, er det ikke knyttet så voldsomt stor spenning til. Det blir enten David Toms eller Chad Campbell. Duoen har en ledelse på sju slag ned til neste konkurrent.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken