Gå til sidens hovedinnhold

Bjørnstad overtok golfrekord

Nordmannen er best på verdens vanskeligste hull.

Mens Tiger Woods gjorde sin beste avslutningsrunde i karrieren med fire birdier og to eagler, og Rory McIlroy holdt hodet kaldt og inntok førsteplassen på verdensrankingen med seieren under Honda Classic, dukket navnet til en nordmann opp på skjermen.

Det skjer ikke hver dag, for å si det mildt.

Navnet tilhørte tidligere PGA Tour-proff og nå norsk landslagstrener Henrik Bjørnstad, og figurerte på en liste over spillerne med best score på PGA Tourens vanskeligste trehullssløyfe, «The Bear Trap».

- Den vanskeligste banen
Hull nummer 15, 16 og 17 på PGA National Resort And Spa blir regnet som tre av de aller vanskeligste hullene golfspillerne møter gjennom hele året, og de kommer på rekke og rad.

- The Champions Course ble i går kåret til PGA-tourens vanskeligste bane og disse tre hullene hadde høyest snittscore, forteller Viasat Golf-kommentator og golfnews.no-redaktør Fredrik Kracht til Nettavisen.

Les mer om hans beskrivelser av de tøffe hullene nederst.

Under søndagens avslutningsrunde viste de amerikanske produsentene en statistikk på hvilke spillere som historisk sett har spilt de tre hullene best.

Overtok rekorden
Øverst tronet irske Padraig Harrington, som på åtte runder i «The Bear Trap» hadde spilt de tre hullene fem slag under par.

På andreplass lå vår egen Henrik Bjørnstad og Daniel Chopra, som begge har gått de tre hullene til sammen fire slag under par.

Men den statistikken ble vist før Harrington tok fatt på hullene søndag. Og det endte ikke så bra for iren, som gjorde dobbeltbogey både på det 15. og det 17. hullet. Dermed raste han fra førsteplassen på statistikken.

Dermed er det faktisk Bjørnstad som er tidenes beste spiller, på PGA Tourens vanskeligste trehullssløyfe.

Bjørnstad spilte The Honda Classic på PGA National i Florida to ganger. I 2008 presterte han å gjøre birdie på alle de tre hullene i «The Bear Trap». På dag to ble det tre ganger par, men Bjørnstad misset dessverre cuten med ett slags margin.

Se scorekortene hans fra 2008 her.

I 2010 ble det en finfin 17. plass på Bjørnstad, og til sammen fire birdier, én bogey og én dobbeltbogey i «The Bear Trap». Til sammen altså fire slag under par i løpet av de to turneringene. Og best i verden på akkurat de hullene.

Se Bjørnstads scorekort fra 2010 her.

Her er Fredrik Krachts beskrivelser av de tre hullene i «The Bear Trap»:

Hull 15:
Par 3 hullet møter spillerne med en brølende bjørn med teksten «You are now entering The Bear Trap». Bare dette gjør hullet vanskeligere. Man skjønner at noe er i gjære.

En smal green som heller mot venstre gjør landingsområdet meget lite. Et lite feilslag til høyre medfører et besøk i det våte element. Ballen går «alltid» i vannet ved miss til høyre.

Bunkeren på venstre side er godt besøkt og sørger for at spillerne har et vanskelig bunkerslag foran seg. Greenen heller fra spilleren/bunkeren og ned mot vannet.

Vinden kommer gjerne mot fra venstre og dytter ballen mot vannet. Greentreff er bra uansett, spesielt hvis det benyttes det bakerste utslagsstedet. Da har spillerne mer vann å måtte gå over. Det eneste man ser er en knøttliten green og et Atlanterhav til høyre.

Hull 16:
Et langt par fire hull med vann hele høyre side. En bunker meget strategisk plassert på venstre side sørger for at spillerne gjerne slår ut et jern eller wood for å unngå den. Landingsområdet er utrolig smalt. Et langt andreslag til en vanskelig green med to platåer.

Hull 17:
Nok et vanskelig par 3 hull. Også her med vann på hele høyre side. Ekstremt vanskelig greenområde på venstre side. Greenen heller ned mot vannet og en up-and-down fra denne siden krever sin mann. Strategisk plassert bunker hvis man sikrer seg med å slå langt og til venstre for å ta vann ut av spill. Vinden kommer ofte fra venstre og dytter ballen mot vannet. Treffer spilleren gresskanten på høyre side av green, spretter den i 9 av 10 ganger i vannet. Greentreff er bra uansett.

Se video om de ti beste trehullssløyfene på PGA-touren her:

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken