Gå til sidens hovedinnhold

Bjørnstad viste styrke

Henrik Bjørnstad viste nok en gang at han er blitt sterkere mentalt og flinkere til å takle motgang.

Nordmannen klarte så vidt cuten i Chrysler Classic of Tucson fredag, etter at han havnet i vannet på sistehullet på sin andre runde. Lørdag åpnet han med en dobbel bogey på tredjerunden. En marerittstart, om du vil.

Men 26-åringen er sterkere mentalt etter comebacket enn han var tidligere, noe han igjen beviste på de neste hullene.

Birdie på hull 11 (han startet runden på hull 10), birdie på hull 13 og birdie på hull 15. Bjørnstad startet dagen fire slag under par, og rundet de første ni hullene lørdag fem under. Hull 1 endte med bogey, og dermed var Norges beste golfspiller tilbake på fire under.

Nok en gang svarte han med birdie på neste hull. Det ble med par på de tre neste hullene, før nok en birdie førte Bjørnstad opp på seks under par og en 57. plass.

Bjørnstad avsluttet runden med par på de tre siste hullene, og klatret i løpet av dagen fra 64. til 56. plass. Vel å merke før alle spillerne er ferdig med tredje runde.

Dagens mest skuffede i Tucson er nok tyskeren Alex Cejka. Han startet dagen på åttendeplass, ni under par, men gikk en 76-runde og falt til 63. plass. I motsatt ende av skalaen finner vi Kirk Triplett, som gikk på 64 slag lørdag og klatret fra 53. til 9. plass.

Duffy Waldorf leder fremdeles turneringen. Han er 19 slag under par, og har to slags forsprang på Bubba Watson. Svenske Gabriel Hjertstedt er beste skandinav med sin femteplass. Han klatret fra 21. plass med sin 65-runde.

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn

Kommentarer til denne saken