ULLEVAAL STADION / GRØNLAND (Nettavisen): Joshua King har slitt med spilletid i Blackburn denne sesongen og den norske spissen har gitt tydelig uttrykk for sin frustrasjon. 22-åringen er klar på at han må spille.

Den tidligere Manchester United-spilleren ble hentet til Blackburn permanent i 2013, etter et kort låneopphold i klubben. Denne sesongen har han kun startet to kamper for Championship-klubben og fått tre innhopp.

På landslaget har spissen imidlertid imponert og mot Malta fredag scoret King to ganger. Også mot Bulgaria viste spissen at han er i god form.

Tøff konkurranse
Toppfotballsjef Nils Johan Semb sa til pressen i lørdag at han ser på King som en ren spiss og mener 22-åringen ikke burde spille ute i en kantposisjon.

- Han må dyrkes som spiss, sa Semb i etterkant av Malta-kampen.

I Blackburn er det likevel der nordmannen oftest blir plassert. Ifølge Paul Wheelock, journalist i Lancashire Telegraph, er det nok også hovedsakelig i en kantrolle King må belage seg på å spille, om han blir værende i Blackburn.

Journalisten, som følger Blackburn tett, sier nemlig til Nettavisen at det er to andre spillere som står foran King i køen om en spissplass i Blackburn.

Det er storscorer Jordan Rhodes og franske Rudy Gestede.

- Jeg forstår at han er frustrert på grunn av at han ikke får starte kamper, spesielt med tanke på at han avsluttet sist sesong så bra. Men det blir vanskelig for ham å få plass som spiss, så lenge Blackburn har Rhodes og Gestede i de posisjonene. Josh fikk sjansen som midtspiss mot Huddersfield nylig, men han misbrukte tre gode sjanser, sier Wheelock til Nettavisen.

- Vil selge
Journalisten tror Blackburn vil la nordmannen gå når overgangsvinduet åpner i januar, om King fortsatt gir uttrykk for at han ønsker seg en ny klubb.

- Ut ifra hva han har sagt, kan det se ut som Josh vurderer et klubbytte og da tror jeg Blackburn vil selge ham i januar, med tanke på at kontrakten går ut sommeren 2015. Det kan også være et alternativ å låne ham ut fram til kontrakten hans løper ut, hvis han absolutt vil bort fra Blackburn i januar. Det har vært interesse fra andre klubber i The Championship, sier Wheelock.

- Gary Bowyer (Blackburn-manager) ga ham sjansen mot Huddersfield, men så lenge Rhodes og Gestede er friske, så er det vanskelig å se for seg at han kommer til å spille midtspiss. Også på vingen er det tøff konkurranse.

Etter møtet med Malta sa King at det var viktigere for ham at Norge vant kampen, enn at manager Bowyer fikk med seg storspillet. Wheelock tror likevel at Blackburn-sjefen har fått med seg Kings gode prestasjoner.

- Jeg tror han vil være svært fornøyd med at Josh satte sjansene sine og bidro med en assist mot Malta. King spilte også bra i møtet med Huddersfield. Han fikk skryt av Bowyer etter kampen. Manageren sa likevel da at Josh trenger å bli en bedre avslutter og produsere flere mål. Det tror jeg også de fleste som holder med Blackburn og følger klubben, er enig i, sier han.

I mandagens kamp mot Bulgaria måtte King byttes ut med en skade. Spissen så ut til å ha problemer med ryggen da han byttet med Håvard Nielsen.

- Måtte ut
Etter oppgjøret virket det ikke som skaden var veldig alvorlig, men i pressesonen etter kampslutt sa King at han ikke kunne fortsette.

- Jeg trodde først det bare var en liten krampe, men det var det ikke, så jeg måtte bytte. Men det viste seg å være et godt valg, sier King etter kampen.

Innbytter Nielsen ble nemlig matchvinner for Norge.

- Det var viktig med seks poeng på disse to kampene. Vi hadde tro på at vi skulle klare det og vi gjorde jobben, sier King videre.

- Jeg tror folk har tro på oss nå. Det kom 26.000 for å se oss mot Italia og selv om vi tapte kommer det 18.000 mot Bulgaria. Jeg tror folk liker det de ser fotballmessig, men det er en lang vei igjen å gå. Dette er et prosjekt vi alle står sammen om, men vi er fortsatt et ungt lag, fortsetter spissen.

Om situasjonen i Blackburn sa King følgende til Nettavisen før landskampene:

- Jeg tar en dag av gangen. Jeg gidder ikke stresse. Jeg får gjøre det jeg kan på trening og når jeg får sjansen i kamp. Så får vi se hva som skjer når januar kommer.