Gå til sidens hovedinnhold

Blair: - Verden kan bli et tryggere sted

Verden kan bli et tryggere sted i 2004. Men det forutsetter at kampen mot terrorisme fortsetter, sa Storbritannias statsminister Tony Blair i sin nyttårstale.

Da eksdiktatoren Saddam Hussein ble tatt til fange 13. desember, var det en milepæl for arbeidet for et fredelig Irak. Libyas ferske løfte om å stanse sitt atomprogram er også et stort skritt i riktig retning, framholdt den britiske statsministeren. Det melder NTB-Reuters-AFP.

Storbritannia spilte en nøkkelrolle i det diplomatiske arbeidet for å overtale libyerne til å stanse anrikningen av uran. Dette og styrkingen av den amerikansk-britiske alliansens rolle i Irak etter Saddams fall, har gitt Blair en velkommen politisk pustepause.

- Beslutningen om å gå til krig i Irak var den vanskeligste jeg har tatt. I 2004 må vi fortsette arbeidet, og det beste vi kan gi Midtøsten og verden for øvrig er et demokratisk, velstående Irak, sa Blair i nyttårstalen.

Men den britiske statsministeren kan få nye problemer i månedene som kommer. Ut på nyåret skal dommeren Lord Hutton legge fram en rapport om våpeneksperten David Kellys selvmord, og det er ventet at Hutton vil rette krass kritikk mot Blairs regjering.

Reklame

Dette er klærne kjendisene bruker i 71 grader nord