Gå til sidens hovedinnhold

Blåser i EM-bonusen

Nicklas Bendtner spiller gjerne gratis for Danmark i fotball-EM.

Englandsproffen stiller seg helt likegyldig til bonusen som han og lagkameratene er sikret – minimum 802.000 danske kroner bare for å delta i EM.

- Det er noe jeg overhodet ikke bryr meg om. Jeg tenker helt og holdent på å spille fotball og gjøre det godt i kampene, sier den storvokste spissen til EkstraBladet.

På direkte spørsmål om han ville ha spilt gratis i mesterskapet, svarer han med ettertrykk:

- Ja, det ville jeg!

En ære å delta
- Vi er jo her for å gjøre danskene stolte. Det er en ære å være med, og jeg gleder meg helt utrolig, sier Bendtner, som tjener rundt to millioner kroner i måneden via sin Arsenal-kontrakt.

Og da kan man jo gjerne la en skarve EM-bonus komme i andre rekke. Selv en eventuell gullbonus på tre millioner ved dansk EM-seier blir nærmest for småpenger å regne i forhold.

Men det er flere grunner til at 24-åringen fra København er veldig fokusert på det som venter i Polen og Ukraina de nærmeste ukene. Hans forrige mesterskap, VM i Sør-Afrika for to år siden, ble problematisk for hans del.

Revansjelysten
- Jeg var aldri helt 100 prosent på noe tidspunkt, innrømmer han, og forklarer:

- Jeg tror alle som har slitt med lyskeproblemer er klar over hvor frustrerende det kan være. Jeg kunne aldri delta i treningen med de andre og jeg måtte spille på smertestillende. Men jeg klager ikke, jeg stilte opp og spilte. Og jeg var hele tiden kvalifisert for å spille.

Derfor er det en revansjelysten Nicklas Bendtner som nå gjør klar for neste mesterskap.

- Denne gang er jeg 100 prosent klar, og da kan man plutselig utrette mye mer. Det gleder jeg meg til å vise, sier måljegeren offensivt. (ANB)

Reklame

Slik forvandler du mobilen til et kraftig varmekamera

Kommentarer til denne saken