Gå til sidens hovedinnhold

Blatter bagatelliserer VM-forsinkelser

- Det er bare snakk om småting, sier FIFA-presidenten.

Sepp Blatter og FIFA beholder roen, selv om flere VM-anlegg ikke blir klar innen årets slutt.

Tre av stadionanleggene i Brasil blir ikke ferdigstilt innen FIFAs frist 31. desember.

- Vi har akkurat fått en tilstandsrapport. Det er noen små forsinkelser i byggearbeidet, men foruten i São Paulo er det bare snakk om småting som gjenstår. Derfor kan vi si at alt er klart, sier FIFA-president Blatter.

Ingen krisestemning
Banene i Curitiba og Cuiaba har fått forlenget frist. Der blir man neppe ferdig før i februar. Hva som skjer med Itaquerao-banen i São Paulo, hvor åpningskampen skal spilles 12. juni, er uklart.

Der veltet en byggekran nylig. To personer omkom og det ble skader på tribunen. Ifølge Brasils sportsminister skal alle stadionanleggene uansett være VM-klare senest i slutten av februar.

- Vi er ikke i noen form for krisestemning. Curitiba er den (arenaen) hvor utfordringene er tydeligst. Den blir ikke klar før mot slutten av februar, men overtakelse i FIFA-regi vil skje da, beroliger FIFAs generalsekretær Jerome Valcke.

Hodgson bekymret
Store avstander, manglende oppgradering av flyplasser, mangel på fly og spill i ulikt klima bekymrer de VM-klare fotballnasjonene. Italia har blant annet bedt om innføring av korte pauser (to tominuttere i løpet av 90 minutter).

Kampene i Porto Alegre, sør i Brasil, kan by på vinterlige temperaturer, mens det venter tropisk klima i Manaus og Fortaleza. Landslagssjef Roy Hodgson er like mye opptatt av hvor England skal spille som av hvem de får som motstandere i sluttspillet.

- Det er noen baner i Brasil hvor det blir tøffere å spille enn andre steder, sier Hodgson.

VM-gruppene trekkes i Costa do Sauipe fredag.

Slik er lagene fordelt foran trekningen:
Bolle 1: Brasil, Spania, Argentina, Belgia, Colombia, Tyskland, Sveits, Uruguay.

Bolle 2: Elfenbenskysten, Ghana, Algerie, Nigeria, Kamerun, Chile, Ecuador.

Bolle 3: Japan, Iran, Sør-Korea, Australia, USA, Mexico, Costa Rica, Honduras.

Bolle 4: Bosnia, Kroatia, England, Hellas, Italia, Nederland, Portugal, Russland, Frankrike.

For å hindre at tre europeiske lag skal havne i samme gruppe, vil 1 av 9 lag i bolle 4 flyttes til bolle 2 før trekningen. Laget vil deretter trekkes mot ett av de fire lagene fra Sør-Amerika i bolle 1. (©NTB)

Reklame

Vårens kuleste sneakers til herre

Kommentarer til denne saken