Gå til sidens hovedinnhold

Blatter: - Jeg har ikke trukket meg

FIFA-sjefen med oppsiktvekkende uttalelse.

I starten av juni kom sjokkmeldingen fra omstridte Sepp Blatter. Presidenten i det internasjonale fotballforbundet ville trekke seg tilbake.

Meldingen kom på en pressekonferanse etter at Blatter og FIFA i flere dager hadde vært under massivt press på grunn av beskyldninger om korrupsjon. Flere prominente medlemmer av organisasjon hadde dager i forkant blitt arrestert av sveitsiske myndigheter i Zürich.

- Ikke trukket meg
Nå kan det imidlertid se ut til at Blatter har endret mening. Da han for første gang siden han angivelig trakk seg snakket offentlig torsdag, hintet nemlig 70-åringen om at han fortsatt kan fortsette i jobben.

- Jeg har ikke trukket meg. Jeg har bare stilt rollen min til dispersjon, sier Blatter til den sveitsiske avisen Blick.

Dette tolkes nå dit hen at Blatter kommer til å stille til valg, når en ny FIFA-president igjen skal velges i midten av desember.

Blatters PR-konsulent Klaus Stöhlker har tidligere slått fast at Blatter fortsatt er den valgte presidenten i FIFA og at han aldri har sagt direkte at han trekker seg fra stillingen.

Blatter ble gjenvalgt til ny president i FIFA så sent som i slutten av mai.

Norges Fotballforbund har gitt utrykk for at de støtter andre kandidater enn Blatter og ga sin stemme til prins Ali av Jordan under forrige valg.

Ønsket ro
Norges fotballpresident, Yngve Hallén, sa følgende til Nettavisen da det ble kjent at Blatter ikke skulle fortsette i jobben som FIFAs leder:

- Ja, det var det eneste han kunne gjøre for at det nå skal bli ro i organisasjonen, sa Hallén.

- Hva blir det neste steget her nå?

- Det neste steget blir at FIFAs styre skal samles og finne en løsning på dette. Det er viktig at en ny president bruker dette til å få fart i prosessene rundt en reform i FIFA, mente Norges fotballpresident.

Nå ser det altså ut til at Blatter har litt andre planer.

Kommentarer til denne saken