Gå til sidens hovedinnhold

Blatter: - Kutt ut straffene

FIFAs mektige president Sepp Blatter vil fjerne straffesparkkonkurranser i kommende VM-sluttspill.

Fotballhistorien inneholder flere dramatiske straffesparkkonkurranser. Stjerner er blitt hyllet som helter - og slaktet som syndebukket etter å ha misset det avgjørende sparket fra krittmerket.

Så sent som i sommerens VM-sluttspill i Tyskland gikk Italia til topps etter å ha slått Frankrike på straffesparkkonkurranse i finalen.

- Straffer er tragedier
Men presidenten i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) Sepp Blatter har lite til overs for straffespark. Han omtaler straffesparkkonkurranser som tragedier og vil fjerne dem før VM om fire år.

- En VM-finale handler om lidenskap, og når det kommer til ekstraomganger er det snakk om drama. Men når det er duket for straffesparkkonkurranse er det snakk om tragedie, sier Blatter, ifølger NTB-Reuters.

Den frittalende og til tider kontroversielle FIFA-presidenten vil i stedet ha omkamp eller golden goal.

- Vi har fire år på oss til å finne en løsning. Du kan ha omkamp i finalen, men ikke tidligere i turneringen på grunn av tidsmangel. En mulig løsning er å gradvis redusere antall spillere på lagene og ha golden goal for å avgjøre kampene, poengterer Blatter.

- Fotball er en lagsport!
Han likte svært dårlig at Italia ble verdensmester i sommer etter å ha slått Frankrike på straffer.

- Fotball er en lagsport, men straffer er ikke lagsport, det handler kun om individuelle ferdigheter, nærmest raser Blatter.

Og slår fast:

- De er en tragedie, som må fjernes.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping