Gå til sidens hovedinnhold

Blatter støtter Liverpool-fansen

Den omstridte FIFA-presidenten advarer mot rike onkler.

Sepp Blatter bruker bråket rundt Liverpool som illustrasjon på hvor ille det kan gå.

NA24 - din næringslivsavis

- Klar risiko
- Investorer kommer inn, og hvis resultatene ikke blir som ventet så drar de igjen. Dette er helt klart en risiko for alle klubber, sier sveitseren.

Mandag ettermiddag ble det - etter evigheter med dårlig skjulte «hemmelige» forhandlinger - klart at den arabiske invesorgruppen DIC ikke får kjøpt seg inn i Liverpool.

Isteden fortsetter amerikanerne George Gillett og Tom Hicks som klubbens ikke fullt så rike onkler.

Ifølge The Press Association mener FIFA-presidenten at klubboppkjøp er «en mote» blant de søkkrike.

- På et tidspunkt skulle man ha et Formel 1-lag, en personlig golfbane eller hester. Nå er det fotball, sier Sepp Blatter.

Glad fansen sier nei
Han er glad Liverpool-fansen protesterer mot klubbens amerikanske eiere.

- Det liker jeg. Supporterne gjorde det samme på Old Trafford for to år siden, men de går fortsatt på kampene.

Sepp Blatter ser imidlertid ingen åpenbare løsninger på den stadige misnøyen og problemene mellom rike onkler og ambisiøse fans.

- Dette er et problem som har lite å gjøre med idretten. Dette er økonomiske mekanismer der vi har veldig lite vi skulle ha sagt.

LIVERPOOLS AMERIKANSKE EIERE:

- Tom Hicks og George Gillett tok over klubben ett års tid siden i sterk konkurranse med Dubai International Capital (DIC). Denne arabiske investorgruppen har fortsatt å vise interesse for klubben.

- ifølge Four Four Two var Hicks i fjor høst god for 5,17 milliarder kroner, mens Gilletts verdier ved oppkjøpet i fjor vinter ble anslått til 4,74 milliarder.

- Hicks og Gillett kjøpte Liverpool med lånte penger, og refinansierte i slutten av januar med et lån på vel 3,8 milliarder (350 millioner pund).

- den amerikanske eierduoen har belastet Liverpool FC med 105 millioner pund i gjeld etter refinansieringen, mens 245 millioner er lagt inn i regnskapet til Hicks og Gilletts Kop Holdings.

- hovedproblemet til Liverpool er at det trengs milliarder av kroner til å bygge nytt stadion. I tillegg ønsker manager Rafael Benitez å investere i nye spillere. Men eierne har så langt ikke hatt nok penger å spytte inn.

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial