Gå til sidens hovedinnhold

Ble advart mot snøfall

Bare timer før katastofen i Bad Reichenhall ble ishallen inspisert. Da ble taket vurdert som sikkert.

Mens håpet om å finne overlevende i den sammenraste ishallen er i ferd med å dø ut, kommer opplysninger om at det voldsomme snøfallet som førte til katastrofen var meldt mange timer i forveien.

Ifølge den tyske nettavisen Netzeitung meldte meteorologene allerede mandag morgen at det kunne komme store snømengder i området. På formiddagen mandag ble advarslene forsterket.

- Uværet ble meldt klokken 13.20, og gjaldt fra mandag klokken 15 til tirsdag klokken 11, sier en talsmann for den tyske værtjenesten DWD til AP.

- Ufarlig
Taket på ishallen ble inspisert noen timer før ulykken.Da vurderte de lokale myndighetene det 30 centimeter tykke snølaget som ufarlig.

De store vannmengdene i snøen gjorde imidlertid at snømengden tilsvarte rundt en meter tørrsnø. Vekten av snøen på taket var trolig rundt 180 tonn. I 16-tida kollapset taket.

Tirsdag ettermiddag hadde redningsarbeiderne hentet ut elleve døde fra ishallen. To personer er lokalisert i ruinene, men redningsmannskapene mener det er lite håp om at de fortsatt er i live i den strenge kulda. To personer er fortsatt savnet. Minst 30 personer er brakt til sykehus.

Åtte døde barn
Minst åtte av de døde er barn. Blant ofrene er fire jenter i alderen sju til tolv år. I tillegg er to ungutter og en kvinne i 35-årsalderen funnet døde.

Redningsarbeiderne har store problemer i letingen etter de savnede på grunn av at den sammenraste ishallen er svært ustabil. Veggene som står igjen er trykket ut to centimeter. Dersom de forskyver seg ytterligere, kan bygget rase enda mer sammen, sier brannsjef Rudi Zeif ifølge avisen Salzburger Nachrichten. Den østerikske byen Salzburg ligger bare ti kilometer fra Bad Reichenhall.

Alle de omkomne er fra området.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken