Gå til sidens hovedinnhold

Ble avvist på legevakten og døde hjemme

Den danske legevakten trodde den avdøde nordmannen (25) sa han var homofil, men i realiteten var han hemofil (bløder).

Andreas Bull Gundersen (25) fikk kastet et ølglass i hodet da han var ute sammen med venner i København søndag. Ved 06-tiden oppsøkte 25-åringen Rigshospitalets skadestue i København, som tilsvarer den norske legevakten, og opplyste om at han led av den alvorlige blødersykdommen hemofili.

Nordmannen ble funnet død i sin husbåt tirsdag.

Avvist av legevakten
- Vi har opplysninger fra hans nære venner om at han har henvendt seg til Rigshospitalet for å få hjelp. Men her ble han avvist, formodentlig fordi man har misforstått noe. Sykdommen heter noe på latin som minner mye om det å være homofil, altså homoseksuell, sier politikommissær i København-politiet Henning Schou Kofoed til Ekstra Bladet.

- Rettsmedisinerne har vurdert at han døde mandag kveld. Ett døgn før vi fant ham, sier Kofoed.

Obduksjonsrapporten viser at Gundersen døde av hjerneblødning, men det er uklart om dette har noe sammenheng med blødersykdommen.

- Det er et svært vanskelig spørsmål. Hvis man er bløder kan ikke blodet koagulere og det fortsetter å blø hvis man ikke får behandling. Hjerneblødning behøver ikke å skje med det samme. Det kan utvikle seg over lang tid, forklarer Kofoed til avisen.

Nærmer seg en pågripelse
Dansk politi opplyser at de nærmer seg en pågripelse av en mann som forårsaket dødsfallet til en nordmann ved å kaste et ølglass i hodet på ham. Hendelsen skjedde på Café Rust på Nørrebro i København søndag.

København-politiet mener de er på sporet av gjerningsmannen.

- Vi er forhåpningsfulle, sier politikommissær Henning Schou Kofoed til Ekstra Bladet.

Les også: Nordmann (25) døde - jakter gjerningsmann
Les også: Nordmann funnet død i København

Kommentarer til denne saken