Gå til sidens hovedinnhold

Ble dopet ned og hiv-smittet

Fire menn er pågrepet for bisarr oppførsel på sex-fester i Nederland.

De fire er pågrepet av politiet i byen Groningen, melder AP. Minst to av dem er mistenkt for å ha infisert andre med hiv – med vilje.

Til sammen tre av mennene skal ha dopet ned mannlige ofre og misbrukt dem på det politiet kaller sex-fester.

- Vi mistenker at de på disse festene hadde ubeskyttet sex med folk de hadde dopet ned og at de også injiserte dem med hiv-infisert blod, sa politidistriktssjef Ronald Zwarter på en pressekonferanse onsdag.

Alle de fire som er pågrepet, har hiv. De ble pågrepet 13. mai, og er varetektsfengslet i 90 dager.

Politiet ser ikke bort ifra at flere kan bli pågrepet i den grove saken og ber flere som kan være ofre i saken, om å stå frem.

Innrømmer skyld
To av de mistenkte har innrømmet å ha injisert ofrene sine, sier Zwarter.

- Motivet var å få et kick, og følelsen av at ubeskyttet sex er ren, sier han.

De to som har innrømmet forholdet, risikerer nå 16 års fengsel. Ifølge Paul Heidanus, en talsmann for påtalemyndigheten, kan de bli tiltalt for voldtekt og for grovt, overlagt overfall.

De vil imidlertid ikke bli tiltalt for drapsforsøk, fordi Høyesterett i landet har kommet til at aids ikke lenger nødvendigvis kan betegnes som en dødelig sykdom. I stedet skal den betegnes som kronisk, ifølge domstolen.

Etterforskningen pågår fortsatt, og politiet jobber fortsatt med å finne ut hvilke forhold den tredje av de pågrepne har vært involvert i.

Narkotiltale
Den fjerde av mennene vil bli tiltalt for ulovlig omsetning av narkotika, blant annet ecstasy og GHB. Vedkommende skal ikke ha stått bak noen av de seksuelle overgrepene.

Det var voldtektsanmeldelser fra minst fem menn som førte til at politiet aksjonerte for to uker siden.

- Ofrene sier de ble dopet og misbrukt. De hadde ufrivillig og ubeskyttet sex med en eller flere av de mistenkte, heter det i en pressemelding som politiet sendte ut tidligere.

Alle ofrene ble trolig hiv-smittet som følge av overgrepene.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka