EVERTON - ARSENAL 1-6: Egentlig kunne denne artikkelen ha stoppet etter resultatet. Everton - Arsenal 1-6. Det forteller jo nesten alt.

Nettavisen presenterte fredag tabelltipsene til 15 aviser og eksperter. Ingen - absolutt ingen - av dem hadde Arsenal blant de tre beste i Premier League.

De fleste tippet enten at Manchester United og Sir Alex Ferguson setter rekord ved å vinne sitt fjerde strake ligagull eller at enten Chelsea eller Liverpool overtar tronen.

Er det lov å spørre om noen angrer litt nå?

- Målsettingen er å ende så høyt som mulig. Det høyeste som er mulig, er førsteplass. Så enkelt er det. Nivået på konkurransen er veldig høyt og mange har store ambisjoner, så vi må fortsette spille slik vi ønsker å spille. Jeg tror at vi kan vise at vi har tatt store skritt framover. Ambisjonen er å vinne tittelen, sa Wenger tidligere denne uka.

Han trengte ikke å vente lenge på at spillerne skulle vise at de har tatt store skritt.

Nydelig 1-0-mål
25 minutter ut i den normalt svært vanskelige bortekampen på Goodison Park skrudde Denilson elegant inn 1-0 til Arsenal fra cirka 20 meter. Det var presist som et sveitsisk ur og vakkert som en hollywoodskjønnhet.

Så, ti minutter senere, headet Thomas Vermaelen inn sitt første Arsenal-mål i sin første Premier League-kamp etter et strålende frispark fra Robin van Persie.

Noen minutter før pause kopierte Cesc Fabregas frisparkoppskriften til van Persie og fant William Gallas, som i likhet med sin midtstoppermakker enkelt kunne heade ballen i mål.

Solo-Fabregas
Fabregas økte til 4-0 bare tre minutter etter pause, med en kjølig avslutning fra kort hold. Arsenals kaptein kronet en strålende kamp med å føre ballen fra egen banehalvdel og score med et lavt skudd fra 20 meter midtveis i andreomgangen.

Da hadde Arsène Wenger sett nok og byttet ut Fabregas og van Persie til fordel for Eduardo og Aaron Ramsey. Eduardo ville ikke være noe dårligere enn de andre og satte inn 6-0 på en retur like før slutt, etter at Andrej Arsjavin hadde funnet stanga med sin avslutning.

Louis Saha ga Everton et trøstemål to minutter på overtid.

6-1-seieren er den største åpningsseieren i Premier League siden Liverpool vant med samme sifre over Crystal Palace i 1994. Også Liverpool vant 6-1 på bortebane.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!