Gå til sidens hovedinnhold

Ble mobbet for å velge LSK

Men nå er «Mjøsas Beckham» blitt «Fjøsets Beckham».

Onsdag ble det som ventet offentliggjort at Petter Vaagan Moen er klar for Lillestrøm.

Hedmarkingen har fått den tradisjonsrike tierdrakta på Åråsen og har skrevet under på en avtale som binder ham til Lillestrøm ut 2014-sesongen.

Han forteller at han hadde konkrete tilbud fra flere klubber, men valgte til slutt å gå til den sovende stormakten Lillestrøm.

- LSK satser hardt, har ny trener og mange gode spillere. Jeg liker å jobbe med folk som har gode menneskelige kvaliteter og som vet hva de vil, men samtidig er ydmyke og lyttende. Det passet bra å gå til LSK nå, og klubben har ambisjoner, sier Vaagan Moen til Nettavisen.

- Kan bli veldig bra
Nå har han troen på en god sesong på Åråsen.

- Det er små marginer i den norske Tippeligaen, og klarer man å være på tå hev kan dette gå veldig bra, forteller han.

Han er klar over at draktnummer 10 har stolte tradisjoner på Åråsen, men føler ikke ekstra press ved å spille med draktnummeret som tidligere er brukt av LSK-legender som Tom Lund, Tom Sundby, Jan Åge Fjørtoft, Ståle Solbakken, Runar Kristinsson, Robert Koren, Bjørn Helge Riise og Nosa Igiebor.

- Jeg fikk valget mellom nummer fire og nummer ti, og vet godt hvem som har hatt de to nummerene her i klubben. Men når man er midtbanespiller og ønsker å bli best, er tieren et naturlig valg. Jeg ser heller ikke på drakta når jeg spiller, sier Vaagan Moen.

Fornøyd hovedtrener
LSK-trener Magnus Haglund strålte som en sol etter at hans drømmesignering gikk i boks.

- Jeg er virkelig fornøyd. Det er en spiller som har stått høyt opp på listen i lang tid. Nå får vi inn en kreativ, sentral midtbanespiller, med et fantastisk venstrebein, sier Magnus Haglund til Nettavisen.

Han forteller at Vaagan Moen skal brukes i en av de tre sentrale midtbaneposisjonene, enten som hengende spiss eller blant de to «sittende» midtbanespillerne.

- Dere hadde første samtale med ham allerede i starten av februar. Hvorfor tok det så lang tid?

- Hedmarkinger, vet du. De trenger tid på seg, men vi sto klare til å signere. Vi har hatt samtaler med flere spillere også, men Petters navn sto hele tiden øverst, forteller Haglund.

Mobbet av kompisene
Vaagan Moen forteller at ikke alle var like fornøyde med at han valgte Lillestrøm som ny klubb.

- Det var et par av kompisene mine som sa de ikke ville komme på kamper da jeg fortalte om LSK, sier han og smiler.

Og legger til:

- Men det er egentlig et kompliment, og Lillestrøm er en tradisjonsrik klubb. Jeg gleder meg til å komme i gang, forteller han.

Den siste tiden har han vært sengeliggende med influensa, men LSKs nye stjernespiller bedyrer at formen er god.

- Ser man bort fra influensaen, er den bra. Jeg har god fysisk grunnfysikk, forsikrer han.

Lunken Brann-interesse
Vaagan Moen er i lang tid blitt koblet til flere klubber i Norge, blant andre Brann og Vålerenga. Til tross for at han scoret 14 mål for Brann i sin siste sesong i 2010, forteller han om laber interesse fra sin gamle arbeidsgiver i Bergen.

- Det var lunkent, det.

- Synes du det er rart?

- Jeg vet hva jeg har bidratt med der, så jeg har egentlig bare registrert det. Jeg har ikke tenkt så mye over det, og synes fortsatt det er en kjempefin klubb med fine supportere, sier han.

- Blir knallbra
Nå får han i stedet en ny start i Lillestrøm, etter det som må kalles et mislykket opphold i Queens Park Rangers.

Essensielt, mener Vaagan Moen.

- Å få en ny start er veldig viktig for meg, det er det helt klart. Jeg trenger gode opplevelser nå, og trenger å være en viktig brikke på et lag. Dette blir knallbra, sier han.

«Fjøsets Beckham»
LSK-fansen har allerede begynt å kalle «Mjøsas Beckham» for «Fjøsets Beckham», og det er helt greit for hovedpersonen selv.

- Det er koselig det, jeg er jo fra bondelandet, jeg. Jeg tar det som et kompliment, sier han og smiler.

Og smiler gjør trolig LSK-fansen etter onsdagens signering. Det går mot en meget spennende sesong på Åråsen.

Reklame

Nå kan du chatte med United-legender før storkamper

Kommentarer til denne saken