Gå til sidens hovedinnhold

Ble syke av spisestue

Et ektepar fra Telemark fikk julen ødelagt av nye spisestuemøbler med vond lukt. Noen av gjestene ble så dårlige at de måtte til legesjekk.

Ekteparet Berit og Kjell Farsjø fra Sannidal gledet seg til å feire jul hjemme sammen med familien, men en nyinnkjøpt spisestue fra Bohus skulle vise seg å lage krøll for familien, skriver Telemarksavisa.

- Allerede da vi pakket ut og fikk montert møblene merket vi en sjenerende lukt, nærmest som diesellukt, forteller Berit Farsjø til avisa. Først trodde hun det var oljebrenneren som luktet, men det viste seg å være stolene til spisestuen, som var kommet i hus 22. desember.

Et fire år gammelt barnebarn fikk utslett i ansiktet, begynte å hoste og ble svært slapp og grinete. En annen av gjestene svært rød i øynene, også hun ble slapp og trøtt.

- Vi kan ikke annet enn sterkt å beklage det som har skjedd, og vi har med øyeblikkelig virkning stanset salget av disse stolene av merket «Venus», forteller daglig leder Oddbjørn Torset ved Bohus i Porsgrunn til Telemarksavisa.

Det er solgt 12.000 slike stoler, men Bohus kjenner kun til ett tilfelle med sjenerende lukt. Butikken har nå tatt kontakt med Norsk Byggforskning for å få testet om hvilke type gass, eller stoff som gjør at stolene lukter.

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken