Gå til sidens hovedinnhold

Ble tatt med skarpladd våpen

55-åringen som politiet mener er «Lommemannen» var bevæpnet da han ble pågrepet utenfor hjemmet sitt fredag morgen.

I to timer ventet tre ubevæpnede politibetjenter i skjul utenfor den 55-årige mangemillionærens hjem i påvente av at han skulle komme ut for å dra på jobb. Da han ble pågrepet like før klokken 06 fredag morgen, bar han på et skarpladd, innpakket våpen, skriver Bergens Tidende.

Politiet beslagla flere våpen de fant i huset hans. Blant annet en rifle, en revolver og en konkurransepistol.

Kan ha visst hva som ventet
Politiet antar at 55-åringen kan ha opplevd at nettet var i ferd med å snøre seg rundt ham, og at han var forberdet på at en pågripelse kunne være forestående.

Pågripelsen forløp uten dramatikk, og 55-åringen skal ha forholdt seg taus.

Han er siktet for elleve overgrep, men siktelsen kan bli utvidet. I kjølvannet av pågripelsen har politiet fått inn tips om rundt 40 nye saker.

Les også:
Ofrene strømmer på
Dette er Lommemannen

Får tilsyn på cella
55-åringen sitter nå i varetakt på en åtte kvadratmeter stor celle på Ila landsfengsel i Bærum i Oslo. Han får tilsyn opp til hvert 15. minutt døgnet gjennom av frykt for at han skal bryte sammen, skriver Verdens Gang. Det har likevel ikke blitt vurdert som nødvendig å plassere han på sikkerhetscelle, som brukes av innsatte som vurderes som potensielt suicidale.

Les også:
- Jeg har en bror som har gjort noe galt

Etter pågripelsen besøkte politiet mannens arbeidsplass for å informere kollegene. Til tross for at de overfor Verdens Gang oppgir å bli sjokkerte av nyheten, forteller de at det ble spøkt med at mannen var unormalt opptatt av smågutter, og at han oppførte seg som «Lommemannen».

- Jeg følger ikke så godt med på den saken, skal den 55 år gamle bergeneser en ha svart da kollegene tøyset med saken.

Habil gitarist
Det er tidligere blitt kjent at den pågrepne 55-åringen er en stor bilentusiast. Søndag skriver BergensAvisen at mannen også har en lidenskapelig interesse for gitarer, og at han har flere dyre og ekslusive instrumenter med tilhørende utstyr i samlingen sin.

Kilder i musikkmilkjøet i Bergen oppgir at mannen er en habil gitarist, men at han ikke tok spillejobber.

Saken om Lommemannen har de siste dagene gått verden over, og omtales blant andre av BBC som the «Pocket Man»

Se video:

205243

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem