Gå til sidens hovedinnhold

- Ble truet til bigami

En gambisk kvinne (36) som står tiltalt for bigami, hevder at samboeren truet henne med juling hvis hun ikke giftet seg med en annen afrikaner.

BERGEN TINGRETT (iBergen.no): Den spesielle straffesaken startet i Bergen tingrett tirsdag. Kvinnen står tiltalt for å ha inngått ekteskap med sin mangeårige samboer (30), samtidig som hun allerede var gift med en annen mann.

- Glemte jeg var gift
Da kvinnen, som opprinnelig er fra Gambia, ble pågrepet og siktet i fjor sommer, påsto hun at hun hadde glemt at hun var gift da hun igjen giftet seg mens henne første mann var på ferie. Senere endret hun forklaring til at hennes daværende samboer, og nåværende ektemann nummer to, hadde tvunget henne til å gifte seg med en annen afrikansk mann. Gjorde hun ikke det, ville han slå henne.

Den 30 år gamle mannen ble like før jul i fjor dømt for flere års mishandling av kvinnen. Under rettssaken mot ham var hun innkalt som vitne, men dukket ikke opp, angivelig på grunn av frykt for ektemannen.

- Får blåmerker av hudkrem
Han ble anmeldt av politiet etter at kona ble undersøkt på legevakten med kroppen full av blåmerker.

- Hun har allergi mot en afrikansk hudkrem, som ikke finnes i Europa. Hun får blåmerker av denne, forklarte 30-åringen under rettssaken mot ham før jul.

Fikk ett år i fengsel
- Jeg har aldri slått henne. Vi kan krangle, men aldri slåss. Hun er en veldig vanskelig kvinne og hun anmeldte dette fordi hun er fryktelig sjalu og tror jeg er utro. En gang sa hun at hun skulle hevne seg på meg. Jeg hadde aldri trodd at det skulle gå så langt som dette, sa mannen.

Men retten trodde ikke på mannens forklaring og dømte ham til ett års fengsel. De to er i dag separert.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken