Gå til sidens hovedinnhold

Ble Vålerengas store helt på bursdagen

Rasmus Lindkvist har scoret tre mål på to kamper.

VÅLERENGA - MJØNDALEN 4-2:

Svenske Rasmus Lindkvist ble én av flere helter da Vålerenga slo Tromsø med 5-4 i forrige serierunde. Svensken scoret ett av målene.

Lørdag feiret han 25 årsdagen med to nye VIF-scoringer.

- Fantastisk mål
Lindkvist ordnet først 1-0 i første omgang og satte så spikeren i Mjøndalen-kista med sin 3-1-scoring et kvarter før slutt i Oslo.

- Det var hyggelig å feire dagen slik. Det første målet var også et fantastisk fotballmål, der mange var innom ballen, sier han til C More.

Christian Grindheim scoret også for VIF, mens Mads Gundersen nettet for Mjøndalen, som denne gangen ikke klarte å snu til sin fordel, selv om det kom nok en utligning mot slutten ved Magnus Sylling Olsen.

Morten Berre satte imidlertid 4-2 like etter.

- Vi må drepe kampen før, for vi vet at Mjøndalen aldri gir seg. Vi er alene med keeper en tre-fire ganger, uten å score. Det blir i det minste god underholdnign av det. Mjøndalen er et godt lag, de som tror de er dårlig, må slutt med det, sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal til C More.

Slo tilbake
Vålerenga åpnet best hjemme på eget gress og allerede etter sju minutter burde det stått 1-0. Daniel Fredheim Holm slo en lur pasning igjennom til Ghayas Zahid og VIF-stjernen var plutselig alene med keeper Ivan Andreas Forn. Zahid trillet ballen mot hjørnet, men den traff stolpen.

Først i det 27. minutt skulle det lykkes for Kjetil Rekdals menn. Nok en gang et flott angrep, der Zahid var involvert. Han spilte fint til Daniel Braaten, som flikket videre til Rasmus Lindkvist. Han fikset 1-0.

2-0 kom etter 42 minutter. Christian Grindheim fikk ballen fra Braaten og gjorde som publikum ropte, skjøt. Skuddet gikk via en motspiller og i mål.

Mjøndalen svarte imidlertid umiddelbart. Gjestene gikk rett i angrep etter scoringen og det ble litt kaos i feltet før kula landet hos Mads Gundersen. Han takket, bukket og satte ballen kontant i nettmaskene.

Dermed var det fortsatt god spenning da lagene gikk i garderoben.

Lindkvist igjen
Etter hvilen var Vålerenga fortsatt det det beste laget og skapte de største sjansene. Mjøndalen nektet imidlertid å la seg herje med.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Med et kvarter igjen på klokka ble likevel oslolaget for sterke. Først måtte Forn i aksjon på en heading fra Kjetil Wæhler og like etter scoret Rasmus Lindkvist sitt andre mål for dagen og satte med det spikeren i kista.

Lindkvist utnyttet en svak klarering av Mjøndalens keeper og kunne sette inn sitt andre mål uten problemer. Dermed ble det tre poeng til VIF.

Mot slutten yppet Mjøndalen seg igjen da Magnus Sylling Olsen reduserte, men Morten Berre satte 4-2 for VIF like etter.

Dette betyr at Rekdals menn henger med i toppen og har nå 17 poeng fra ni kamper. Det er Rosenborg og Stabæk som topper i Tippeligaen.

Kommentarer til denne saken