Gå til sidens hovedinnhold

Ble varslet om underskudd i desember

Forsvarssjefens nærmeste medarbeider, generalmajor Egil Johansen, visste om gigantunderskuddet i Forsvaret alt i desember.

Etter det NRK kjenner til, er det flertall på Stortinget for å fremme mistillit mot forsvarsminister Kristin Krohn Devold. Selv vil statstråden ikke kommentere påstandene.

- Det er det selvfølgelig ikke opp til meg å vurdere, sier hun til NRK.

Aftenposten skriver søndag at generalmajor Johansen skriftlig ble varslet av medarbeiderne som jobbet med forsvarets nye regnskapssystem, GOLF, i desember om grove feilplasseringer i systemet. Totalt kan det dreie seg om mer enn 400 feilposteringer, som til sammen kan ha ført til regnskapsfeil på flere hundre millioner kroner.

Hvorvidt forsvarssjef Sigurd Frisvold selv ble varslet, er imidlertid uvisst.

Kilder Aftenposten har vært i kontakt med, hevder at generalmajor Johansen, som er sjef for personell, operasjoner og drift (POD), ble holdt løpende orientert om feilposteringene.

Granskingsutvalget som skal undersøke underskuddet i Hæren, skal nå være informert om de oppsiktsvekkende detaljene fra GOLF-medarbeidere. Dette var trolig også et av flere sentrale elementer i den hemmeligstemplede rapporten som forklarer underskuddet i Hæren.

Generalinspektør for Hæren (GIS), Lars J. Sølvberg, har blitt fremstilt som syndebukk etter avsløringene om millionunderskuddet. De nye avsløringene tyder nå på at noen over Sølvberg må ha visst om at noe var alvorlig galt, lenge før generalinspektøren ble informert.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken