Gå til sidens hovedinnhold

Bli romturist for 135 millioner

To amerikanere har betalt 135 millioner kroner hver for å bli de neste turistene i rommet, men det er fortsatt to billetter til salgs.

De to amerikanerne, hvis navn ikke er blitt offentliggjort, får bli med i en russisk Sojus-rakett til Den internasjonale romstasjonen ISS.

Ytterligere to plasser er til salgs, ifølge Space Adventures, et privat firma som organiserer turene sammen med det russiske romfartsbyrået.

De da kommende oppskytningene ble annonsert i juni, gjennomgikk rundt 12 personer medisinske tester for de to ledige setene, og betalte sine avgifter. De som til slutt ble valgt, ble plukket ut fordi de la fram konkrete mål for turen, melder CNN.

En av de to turistene blir skutt i opp i løpet av tredje kvartal neste år, mens den andre får sin tur en gang i 2005. De betalte 20 millioner dollar (135 millioner kroner) hver for plassen. Pengene går til å bygge nye Sojus-raketter.

Sojus-rakettene er for tiden den eneste måten å komme til og fra ISS på, etter at Columbia-ulykken i februar satte hele Nasas flåte av romferger på bakken.

De to blir ikke de første romturistene. Den amerikanske millionæren Dennis Tito og den sørafrikanske eventyreren Mark Shuttleworth bladde opp et tilsvarende beløp for å bli skutt opp i rommet i 2001 og 2002.

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller