Hukommelse er noe alle har, selv om noen er stilt enn andre. Heldigvis er hukommelse noe du faktisk kan trene opp. Ved hjelp av enkle teknikker, tester og spill kan du gradvis øke hukommelsen.

Les mer om hukommelse hos Hjerneklubben.

Smarte teknikker
Noen teknikker bruker du sikkert allerede. Dersom du skal på butikken synes du kanskje det er enklere å huske at du skal kjøpe med deg fem varer enn å huske en og en vare. Selv om du kanskje må gruble litt, vet du at det er fem varer du skal ha, og sannsynligheten for at du kommer på de fem varene er ganske stor.

Så fort du må opp i et større antall varer blir det vanskeligere å holde oversikten. Likevel, med de rette knepene kan du faktisk huske hele handlelisten.

Nettavisen lanserte i mai Hjerneklubben. Som medlem kan du blant annet doble hukommelsen på så kort tid som en uke. I tillegg kan du øke både konsentrasjon og IQ ved hjelp av forskjellige spill og systemer.

Lær mer om Hjerneklubben og prøv et gratis hukommelsesspill.

Nyttig og underholdende
Gunnar Stavrum, sjefredaktør for Nettavisen, mener at alle kan dra nytte av Hjerneklubben.

– De fleste har nytte av å trene opp hjernen sin til å huske bedre – om det er til en eksamen, for å lære et språk eller å øke kunnskapen om et annet emne. Den underholdende biten er at Hjerneklubben også kan brukes til å bli quizmester eller til å bli bedre til å spille kort, sier Stavrum.

Husker rekkefølgen på en kortstokk
Frank Wedde er en av gründerne bak Hjerneklubben og har brukt systemene i årevis. Han husker de utroligste ting og har blant annet lært seg fire forskjellige språk ved hjelp av teknikkene. Han lager seg «huskefantasier» som gjør at han kan huske rekkefølgen på en hel kortstokk.

Se video hvor Frank husker rekkefølgen på en hel kortstokk her.