Gå til sidens hovedinnhold

Blindpassasjer skapte terrorfrykt om bord i Norwegian

Væpnet politi gikk til aksjon.

En blindpassasjer skapte frykt om bord i Norwegians fly i Barcelona 19. september.

Kvinnen i 40-årene hadde lurt seg forbi sikkerhetskontrollene og kommet seg om bord i flyet som skulle til London.

Norwegian sier til Nettavisen at de ikke vet hvordan kvinnen kom seg om bord i flyet.

- Vi vil ikke spekulere i hva som skjedde forut for at vårt crew oppdaget kvinnen inne på flyet, men våre rutiner avslørte at det var en person uten dokumentasjon om bord, sier kommunikasjonsrådgiver Tonje Næss i Norwegian til Nettavisen.

Vekket mistanke

The Sun skriver at kvinnen vekket mistanke da hun hadde med seg flere ulike pass. Av frykt for at hun planla å utføre en terrorhandling, rapporterte passasjerer henne til kabinpersonalet som igjen varslet politiet. Næss i Norwegian poengterer overfor Nettavisens at det var Norwegians crew som oppdaget blindpassasjeren i forbindelse med tellingen av passasjerer om bord.

Før avgang gikk væpnet politi om bord i flyet for å eskortere kvinnen av flyet. I følge øyenvitner, fryktet passasjerer at hun var terrorist, og mange forsøkte å komme seg av flyet.

- Det var skrekkelig. Vi visste ikke om hun var terrorist. Væpnet politi ankom, og det ble stor trengsel av mennesker som forsøkte å komme seg av flyet. En mamma med et lite barn ble klemt, sier gravide Julia Hilton til The Sun.

Skjer sjeldent

Flyet fra Barcelona ankom London to timer for sent på grunn av hendelsen.

- Vi tar slike hendelser alvorlig og selv om det skjer svært sjeldent er vårt crew godt trent for å takle situasjoner som denne. De opptrådte profesjonelt, handlet i forhold til våre prosedyrer og politiet ble koblet inn, sier Næss.

Norwegian har ingen videre informasjon om hva som skjedde med kvinnen etter at hun ble pågrepet.

Kommentarer til denne saken