En knallhard brosteinssesong er over og blikket rettes nå mot Ardenner-klassikerne.

Først ut er Amstel Gold Race, der bakkespesialistene kan vise hva de duger til på endagsritt. Søndag går starten på den 49. utgaven av det nederlandske rittet.

Blant favoritter som BMC-rytter Philippe Gilbert, Alejandro Valverde fra Movistar og Omega Pharma-Quick Step-rytter Michal Kwiatkowski finner vi også en nordmann.

Lars Petter Nordhaug.

De siste to årene har Belkin-rytteren vært svært nære seieren i rittet. For to år siden viste mannen fra Tønsberg styrke i motbakkene og satt med i tetgruppa inn mot oppløpet. På oppløpet røk imidlertid drømmen om en seier da Damiano Cunego, fra Lamre-Merida, krasjet i han da spurten startet.

29-åringen var også med i kampen om seieren i 2013, selv om formen var noe svakere enn året før. Med et råsterkt rykk 30 kilometer før mål kom Nordhaug seg med i et brudd som skulle vise seg å bli avgjørende. Like før mål gjorde imidlertid nordmannen en taktisk feil da han lot Roman Kreuziger få en luke på de flatere partiene før mål. Nøtterøy-syklisten ble til slutt nummer 15.

Selv om formen til Lars Petter Nordhaug er noe bedre nå enn på samme tid i fjor, er nok Belkin-rytterens største sjanse til seier at han kommer seg med i et brudd.

Edvald Boasson Hagen sykler også det nederlandske rittet, men Sky-rytteren blir trolig satt som hjelperytter for sin britiske lagkamerat Ben Swift. Boasson Hagen har aldri vært i nærheten av seieren i Amstel Gold Race, men får han lov til å stikke avgårde i et brudd kan rudsbygdingen overraske.