Gå til sidens hovedinnhold

Blir Donna historisk?

Romfo Donna har muligheten til å bokføre sin tredje årsseier på Leangen i kveld.

Klikk her for vårt V5A-forslag

Her finner du vårt DD-forslag

Romfo Donna vant enkelt på Biri fredag 2. januar, og fulgte opp med å holde knepent unna på Leangen mandag 5. januar. Når vi i dag skriver 11. januar har den 6-årige hoppa muligheten til å vinne sitt tredje løp på 10 dager!

Det er godt mulig at det tidligere har vært hester som har vunnet tre løp på halvannen uke, men at noen har prestert å stå med tre triumfer så tidlig i sesongen har vi svært vondt for å tro. Om noen av våre lesere har kjennskap til lignende tilfeller må dere høre fra dere.

Sporer hele veien?
1 Romfo Donna hadde en flott 2008-sesong med 5 seire og nesten 200.000 innkjørt. Årets sesong kan altså starte på historisk vis etter at hun først spurtet inn til enkel seier på Biri, og sist mandag holdt unna fra tet. Som dere husker spilte Nettavisen banker på Thuli Elden-datteren, og selvom det så stygt ut inn på oppløpet svarte hun villig opp lederryggens Hongslo Sokka og elitetraveren Slått Eld.
Vi er dog ikke helt sikre på at hun klarer brasene nok engang - tre løp på ti dager kan sitte i både kropp og sjel. Siden hun blir veldig stor favoritt velger vi derfor å spekulere, og tar med fire gode hester fra tillegg i V5-2.

Ingen krembanker denne gang
Nettavisen har servert to rent ut glitrende bankere de to siste kjøringene i Trondheim. Først en overlegen Mille Mollyn og sist altså Romfo Donna som attpåtil var sistevalg i TGN.
I kveld går vi for vår tredje strake hoppebanker, men denne gang er det snakk om folkebankeren 12 Creek`s Tamina.
Tamin Sandy-datteren hadde en rent ut strålende sesong i fjor, og det var bemerkelsesverdig hvordan hun holdt formen gjennom en lang sesong. Selv i årets siste og 33. start var hun full av løpslyst da hun enkelt bokførte årsseier nr. 12 på flotte 14.3. I V5-innledningen møter millionhoppa enda enklere selskap, og selvom sporet er dårlig ser vi ingen som kan stå imot Solhus-traveren denne gangen heller. Kanskje setter friskusen fart direkte da hestene i første rekke ikke akkurat er noen kanoner.

De tre siste V5-løpene er rimelig åpne, men vi føler at fem hester peker seg ut i både den tredje og fjerde avdelingen. I finalen tar vi med hele ni hester på storbongen i et løp som er veldig åpnet om ikke favorittduoen har dagen.

Ekspertforslag
Vi har satt opp fire spilleforslag på hhv 100, 250, 375 og 1125 kroner.

Forslaget til 250 kroner er en samlebong der vi spiller et spennende andrevalg som reservebanker, og satser på å ta V5 fem ganger.

Kommentarer til denne saken