Gå til sidens hovedinnhold

Blir folk helbredet på Flesland?

Terminalsjefen undrer på om det er mirakler som gjør at hittegodskontoret på flyplassen fylles med krykker og rullestoler.

(iBergen.no) Inne på et lite kott av et hittegodskontor i terminalbygningen, står tre par krykker oppetter veggen. Dette er krykker som har kommet inn i løpet av de siste månedene og er ikke de eneste flyplassen har tatt vare på.

Reiser seg fra stolen
Mer oppsiktsvekkende er det kanskje at folk også går (!) fra rullestolene sine. Terminalsjefen har ingen naturlig forklaring på fenomenet.

- Det kan selvsagt være mirakler. At folk rett og slett reiser seg fra rullestolen og går, sier terminalsjef på Bergen Lufthavn Flesland, Alf Sognefest litt spøkefullt.

- Men vi har hatt flere rullestoler som er gjensatt. Den siste like før jul. Krykker er det flere av, sier terminalsjefen og løfter til side litt skrot for å vise frem noen par med krykker av beste kvalitet.

- Hva gjør dere når disse kommer inn?

- Vi har det her i tre måneder. Vi prøver å finne fatt i eieren. Klarer vi ikke det, går rullestolene og krykkene tilbake til hjelpemiddelsentralen. Så havner de vel kanskje tilbake her hos oss igjen, sier Sognefest som spøker med at en kanskje kunne begynne med merking på krykkene for å få en bekreftelse på om runddansen faktisk er slik.

PC-er og mobiler
Hittegodskontoret er ellers fylt opp med det meste en kan tenke seg. Belter, luer, votter, ryggsekker, vesker, kamera. Høysesongen julen har satt sine tydelige spor på det vesle hittegodskontoret.

- Her har vi noen barnevogner også. Skikkelige vogner dette her. Og så masse barneseter, sier Sognefest og snur seg.

- PC-er har vi også noen av.

- Kommer ikke folk for å hente tingene sine da?

- Ikke alle. Det kan ha sammenheng med at det er lang reise og svært kostbart å få hentet ut de gjenglemte tingene. Så når det gjelder PC-ene så prøver vi å åpne dem for å finne eier. Så sender vi om det er mulig. Hvis ikke så havner de på politiets hittegodsauksjon etter tre måneder, sier Sognefest som mistenker de mindre reisevante å glemme igjen mest.

- Familiefolk som er opptatt med andre ting og de som ikke er så vant til å reise, glemmer igjen mest. Forretningsfolkene er litt mer drevne og glemmer sjelden igjen tingene sine.

- Hva er det mest av?

- Det er mobiler og nøkler folk glemmer mest igjen. Nøkler gir vi direkte til politiet slik at de kan prøve å finne eierne.

Fant 1500 dollar
Større pengebeløp har det også blitt funnet på flyplassen. Nylig ble det funnet en brun konvolutt inneholdende 1500 dollar.

- Det var en i renholdspersonalet som fant konvolutten på gulvet inne i terminalen. Det var bare en brun konvolutt med penger i. Ingen etterlyste konvolutten og dermed er det statskassen som får pengene, forklarer terminalsjefen.

- Det som er interessant er at det nesten ikke blir stjålet noe her oppe. Det meste blir funnet igjen. Lommebøker og mobiler blir levert inn igjen. Det er litt spesielt.

Skal på nett
Nå jobber Bergen lufthavn og Oslo Lufthavn med et felles datasystem som gjør at de reisende kan finne igjen sine ting på internett.

- Vi holder på å utvikle systemet nå. Det blir helt klart lettere når folk kan lete på nettet.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen