Gå til sidens hovedinnhold

Blodig beskjed

Mexicos narkobander vet å skremme sine fiender.

Brutaliteten i krigen mellom Mexicos narkokarteller slutter aldri å sjokkere, selv om det ikke er første gang narkobandene dreper for å gi sine fiender en advarsel.

Onsdag ble en uidentifisert person funnet skutt og drept i feriebyen Acapulco på Mexicos vestkyst.

Nestemann
Den drepte mannen ble funnet av forbipasserende fiskere i veikanten. Ved siden av mannen lå det en plakat med en advarsel til seks navngitte personer.

«Du er nestemann. Vi dreper ikke kvinner eller barn», står det å lese i advarselen, som er signert av en gruppe som kaller seg Los Fantasmas, Spøkelsene.

Trolig er mannen blitt et offer for en av Mexicos narkobander, som kjemper en blodig krig seg i mellom.

LES OGSÅ: Tør ikke synge narkosanger

Mannen var skutt flere ganger, opplyser Bulmaro Carrasco, en talsmann for myndighetene i Acapulco.

Ifølge hovedstadsavisen Milenio er 900 personer drept i voldshandlinger relatert til narkotikatrafikken i Mexico så langt i år. Mexicanske myndigheter vil ikke bekrefte dette tallet.

Tidligere denne uken ble fem soldater drept i en skuddveksling med en narkobande i delstaten Michoacan. Saken er omtalt i flere mexicanske aviser.

En person i det mektige Gulf-kartellets egne hær, zetaene, ble også drept. Flere er i tillegg meldt skadd etter at zetaene kastet granater og skjøt mot regjeringssoldatene i byen Caracuero.

Sender soldater
Gulf-kartellet har tidligere stått bak halshugginger og andre svært grove drap i kamper med rivaliserende karteller.

Det er ikke kjent hvem som står bak drapet i Acapulco, som ligger i delstaten Guerrero.

Landets president Felipe Calderon har sendt 6000 soldater til Michoacan for å slå ned narkokartellene. 20.000 politiagenter deltar også i en landsomspennende aksjon.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka