ARSENAL - STANDARD LIEGE 2-0: Arsenal imponerte som vanlig med sine raske pasninger og kvikke bevegelser da avansementet i Champions League ble sikret tirsdag kveld, men alt var ikke rosenrødt tirsdag kveld.

For Andrej Arsjavin ble det faktisk blodrødt en stund, etter en kollisjon med lagkameraten William Gallas. Sistnevnte fikk et ordentlig hovent øye, skadet ankelen og risikerer nå å miste Chelsea-kampen til helgen. Enda verre gikk det for den talentfulle venstrebacken Kieran Gibbs, som pådro seg et benbrudd mot slutten av kampen og trolig er ute i flere måneder.

- Han har et stort hull i leggen. Det ser ikke bra ut for ham og var en stygg takling, sier manager Arsène Wenger til Sky Sports.

Klar for Chelsea-kamp
Samir Nasri og Denilson scoret hvert sitt mål i 2-0-seieren, og bidro til at Arsenal står med 13 poeng og seks poengs forsprang til gruppetoer Olympiakos. Arsenal er dermed ett av åtte lag som allerede er klar for åttedelsfinalene. De øvrige sju er Bordeaux, Manchester United, Chelsea, Porto, Lyon, Fiorentina og Sevilla.

- Den første omgangen var god, med mye flyt i bevegelsene, men etter manglet vi den siste gnisten fordi vi slappet litt av, mener Wenger.

Nå kan Wenger plassere fokuset på Premier League, hvor Arsenal har én kamp til gode på både Chelsea og Manchester United, som for tiden er henholdsvis åtte og tre poeng foran Arsenal.

Serieleder Chelseas forsprang på åtte poeng kan kuttes kraftig med Arsenal-seier i neste kamp. Da møtes nemlig de to londonlagene på Emirates Stadium.

- Hvis du ser på de siste åtte eller ni kampene våre, har vi hatt en god periode. Lørdagens kamp mot Sunderland var ikke på ønsket nivå, og det forsvinner ikke fra spillernes hoder fordi du glemmer ikke slike skuffelser, så det var viktig å vinne denne kampen med tanke på søndagens Chelsea-kamp, sier Wenger til Sky Sports.

Tid for reservene
Kaptein Cesc Fabregas gleder seg over at Arsenal etter hjemmeseieren mot Standard Liege kan bruke den sjette og siste gruppespillkampen til å gi reservene spilletid.

Samir Nasri og Denilson scoret hvert sitt mål i 2-0-seieren, og bidro til at Arsenal står med 13 poeng og seks poengs forsprang til gruppetoer Olympiakos.

- Dette er veldig bra for laget, for vi har fortsatt én kamp igjen og kan slappe av litt og gi enkelte spillere hvile, samtidig som dem som ikke spiller så mye kan få en kamp, sier Fabregas til Sky Sports.

Standard Liege bød londonklubben på god motstand, men de to målene før pause gjorde sitt til at kampen i praksis var over før andreomgangen startet.

Rødt kort og skikkelig kjeft
Det belgiske laget avsluttet kampen med ti spillere, men det skyldtes ikke taklingen på Gibbs. Mehdi Carcela-Gonzalez ble utvist for å dytte pannen sin i ansiktet på Cesc Fabregas i det 87. minutt. Standards trener Laszlo Boloni hadde ikke mange godord å gi 20 år gamle Carcela-Gonzalez etterpå.

- Dette får alvorlige konsekvenser for oss. Jeg er skuffet over oppførselen hans og forbannet over den mangelen på respekt han viser lagkameratene. Denne klubben har brukt mye krefter på å få ham dit han er nå, på det belgiske landslaget. Jeg kommer ikke til å la ham slippe lett unna dette. Han må forstå at ansvaret overfor klubben er større enn hans egen stjernestatus, sier Boloni ifølge Reuters.

Mehdi Carcela-Gonzalez går naturligvis glipp av neste kamp.

Liege, som har fire poeng, er avhengig av å slå AZ Alkmaar i den siste kampen og samtidig at Arsenal vinner over Olympiakos. Dette vil gi dem andreplassen på grunn av resultatene i deres innbyrdes oppgjør mot grekerne.