Gå til sidens hovedinnhold

Blodrøde journalister

Men ikke i Stortingets presselosje, avslører undersøkelse.

Hvis journalistene fikk bestemme, ville Ap, SV og Rødt hatt 120 av 169 representanter på Stortinget i dag. Frp ville ikke fått en eneste representant, melder NTB ifølge Dagsavisen.

Slik var det også for ti år siden. Dette går fram av undersøkelser professor Frank Aarebrot har gjort av journalisters holdninger fra 1999 til 2009. Han la fram tallene under Nordiske Mediedager i Bergen torsdag.

Mens det er få journalister som stemmer borgerlig, er det derimot et borgerlig flertall blant journalistene i Stortingets presselosje, går det fram av undersøkelsen.

Heller ikke Senterpartiet eller Kristelig Folkeparti ville blitt representert hvis journalistenes partipreferanser var representative. Derimot ville Venstre kommet inn med en gruppe på 25, og Høyre ville fått 24 politikere på Stortinget. Nesten halve Stortinget, 78 representanter, ville kommet fra Arbeiderpartiet mens SV ville fått 33 og Rødt ni representanter.

Journalist Torgeir Foss, som sammen med Aarebrot har det faglige ansvaret for undersøkelsen, opplyser til Nettavisene at undersøkelsen er basert på svar 500 journalister organisert i Norsk Journalistlag og «knappe» 50 av medlemmene i Stortingets presselosje.

Kommentarer til denne saken