Gå til sidens hovedinnhold

Blomstrer i Magnus' skygge

Det meste kommer naturlig nok i skyggen av Magnus’ bedrifter, men det skjer mye spennende også på et lavere nivå i Norge.

Oslo-spilleren Ørnulf Stubberud (17) tok nylig en meget sterk sjetteplass i en internasjonal turnering i Praha, og Jon Ludvig Hammer (15) tok sin femte seier i Norske Vandrerhjem Grand Prix sist helg.

Se parti av Stubberud nederst i saken

Hammer stilte opp som klar favoritt i GP-turneringen på Norges Toppidrettsgymnas. Det gikk ikke smertefritt, for han måtte avgi remis mot rutinerte Per Omtvedt såvel som mot unge Inge Skrondal.

Likefullt holdt det til seier, et halvt poeng foran et kobbel av konkurrenter: 12-åringen Frode Urkedal, Omtvedt, Skrondal og Sissel Stava fikk alle 3,5 poeng.

Se hele resultatlisten her

Hammer neder nå klasse mester (rating over 2000) i NVGP, og med sine fem seire har han også føringen i kampen om NVGPs «superbonus», som tilfaller den som vinner samme klasse flest ganger.

Juniornorgemester Ørnulf Stubberud tok nylig en meget sterk sjetteplass i Praha Open. Han er elev ved NTGs sjakklinje, og det er tydelig at satsningen gir resultater.

Stubberud var faktisk ganske nære en IM-inntegning, men måtte denne gang nøye seg med en meget pen ratingprestasjon og - fremgang.

I femte runde vant han pent med svart mot en høyere rangert spiller. Se partiet under:

HTML EMBED
Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken