Gå til sidens hovedinnhold

Boasson herjer vilt

Etter mandagens seier kan Edvald Boasson Hagen bryte en ny barriere.

22-åringen vant mandagens etappe i sjudagersrittet Eneco Tour i Belgia og Nederland og leder sammenlagt før rittet avsluttes på tirsdag.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

- Det er deilig å lede rittet før morgendagen. Jeg er ikke favoritt, men har et godt forsprang. Jeg håper at jeg kan vinne i morgen, for jeg har aldri vunnet et etapperitt før, sier Boasson Hagen ifølge Cycling News.

Mandagens etappe var 163,3 kilometer lang og gikk fra Genk i Belgia til Roermond i Nederland. Den norske Colombia-HTC-rytteren vant spurten foran Matthew Goss fra Saxo Bank og Tyler Farrar fra Garmin-Slipstream.

Han har 21 sekunders ledelse på amerikanske Farrar før tirsdagens avsluttende 13,1 kilometer lange tempoetappe i Amersfoort.

En gruppe på tre ryttere gikk i brudd 34 kilometer ut i mandagens etappe og hadde 1,15 minutters ledelse på Boasson Hagens gruppe etter 50 kilometer.

Milram og Lampre ledet hovedfeltets jakt og da det gjensto 12 kilometer av rittet var ledelsen kuttet til 30 sekunder.

Da det kun var tre kilometer igjen, la Liquigas seg i front for å hjelpe sin spurter Francesco Chicchi. Colombia rykket fram for å hjelpe Boasson Hagen, og nordmannen startet sluttspurten 300 meter fra mål, rett etter en høyresving. Det viste seg å være et klokt trekk.

Edvald Boasson Hagen er en god temporytter og har nå alle muligheter til å vinne rittet sammenlagt.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken