Tidligere i år ble det kjent at den norske syklisten Thor Hushovd gikk med planer om å legge opp etter den inneværende sesongen.

Hushovd har i mange år vært blant både Norges og verdens fremste syklister, men grimstadgutten har slitt med å hevde seg helt i toppen den siste tiden.

Nå hevder imidlertid anerkjente Cyclingnews at det sørafrikanske laget MTN Qhubeka prøver å overtale nordmannen til å fortsette på sykkelsetet.

Det sier lagleder Brian Smith til nettstedet.

- Jeg har snakket med Thor Hushovd over de siste månedene og prøver å få ham til å ombestemme seg angående det å legge opp. Vi ønsker at han skal satse mot Paris-Roubaix én siste gang, sier Smith til Cyclingnews.

- Han har sagt at han ikke kommer til å ombestemme seg, men du skal ikke se bort ifra at han blir å se i en av våre biler, mens han norske venn (Edvald Boasson Hagen) vinner en klassiker neste sesong. Kanskje ikke som en sportsdirektør, men mer som en rådgiver, sier Smith videre om Hushovd.

MTN Qhubeka signerte nylig Edvald Boasson-Hagen og har store planer for ham. Nordmannen vil bli kaptein for det afrikanske laget neste sesong.

Boassons nye lag er ikke et verdenstourlag. Det betyr at det trenger invitasjoner for å være med i storritt som Tour de France, Giro d'Italia og Vuelta a España.

Lagets mest kjente rytter fra før var tyskeren Gerald Ciolek, som blant annet har vunnet Milano – San Remo og én etappe i Vuelta a España.

Ifølge Cyclingnews er laget nå i ferd med å sikre seg australske Matt Goss. BMC-rytter Stephen Cummings skal også være nær Boassons lag.

Theo Bos og Tyler Farrar har nylig sluttet seg til MTN Qhubeka.