Gå til sidens hovedinnhold

«Boikott Norge!»

Israelske avislesere støtter ambassadør Miryam Shomrats uttalelser om kongefamilien.

Bataljen har vakt oppsikt også i ambassadørens hjemland. Bråket startet da Shomrat ba om kongehusets støtte etter skytingen mot synagogen i Oslo søndag 17. september. Uttalelsene ble oppfattet som kritikk av kongen, og utløste skarpe reaksjoner både fra det jødiske samfunnet i Norge og det norske politiske miljøet.

«Antisemitter»
En artikkel i Jerusalem Post om striden fikk i løpet av onsdagen over 140 leserinnlegg fra hele verden i en kommentartråd under artikkelen. Mange er sinte på Norge:

«Nordmennene hjalp mange jøder under Holocaust. Det er trist at de venstreorienterte sosialdemokratene har snudd landet fra venn til fiende.»

«Et av partiene i den norske regjeringen fremmer boikott av Israel og israelske produkter, men ønsker at Norge skal ha dialog med det forrykte atomvåpen-higende regimet i Iran. Boikott Norge!!!!!»

«De antiisraelske stemningene sitter dypt og fremmes av berømte politikere som Kåre Willoch og forfattere som Jostein Gaarder og mange såkalte Midtøsten-eksperter. Hjelp til å bekjempe denne fienden. Boikott Norge!!!»

«Hvorfor er vi overrasket over skandinavisk uhøflighet og antisemittisme? Dette er folket som hedret Yasir Arafat med Nobels fredspris og ga verden koseptet og ordet ’Quisling’»

Hva synes du? Diskuter på Veggavisen.

Støtte
Noen av kommentarene er mer kritiske til ambassadørens opptreden:

«Ambassadøren deres i Oslo bør vingeklippes, få en klask på hånden og munnbind», skriver en leser i Costa Rica.

«Hun burde ikke kjekle på denne måten»

«Hun bare overreagerte fordi de hadde funnet planer for å drepe henne, hun var redd, jeg er sikker på at etter at øyeblikket var forbi ble hun roligere og ville ikke ha vist manglende respekt for monarkiet.»

Les artikkelen i Jerusalem Post (ekstern lenke)

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene