Gå til sidens hovedinnhold

Bokseforbundet frykter utestengelse

Risikerer utestengelse hvis de beholder hjelmen.

Dersom ikke knockoutloven blir forandret og hjelmen blir fjernet fra amatørboksingen, frykter Norges Bokseforbund utestengelse.

– Foreløpig ser det ut som om vi må bokse med hjelm og bryte reglene til Det internasjonale bokseforbundet (AIBA). Det kan føre til at vi blir utestengt, for AIBA har vist flere ganger at det ikke tolererer land som bryter lovene, forteller generalsekretær Erik Nilsen i bokseforbundet til NTB.

Han forteller at et stort og ærverdig forbund som det engelske, et av de eldste tilknyttet AIBA, var utestengt i tre måneder tidligere i høst for et relativt lite brudd på reglene.

– Det er liten tvil om at AIBA håndhever regelverket sitt på en tøff måte, så når Norge nå er det eneste av 198 medlemsland som ikke kan bokse uten hjelm for menn senior, frykter vi det verste, sier generalsekretæren.

Han kan imidlertid berolige alle med at det fortsatt kommer til å bli NM på norsk jord. Mesterskapet i Tønsberg til våren går som planlagt, men internasjonalt kan det bli verre å opprettholde forbindelsene.

OL-satsing
Nilsen sier at dersom det skulle gå så langt at norsk boksing blir utestengt fra det gode internasjonale selskapet, så kan OL-satsingen bli skadelidende, for norske boksere vil ikke få muligheten til å delta i kvalifiseringskonkurranser.

– Skulle det skje at vi blir utestengt av AIBA fordi vi ikke følger regelverket, vil det ramme våre aller beste eliteboksere både for kvinner og menn. Her snakker vi om utøvere som ofrer mye for idretten sin. De trener sju dager i uka og har høye mål, og vi har boksere med gode muligheter for å nå Rio-OL.

– Skulle vi få boksere kvalifisert der, vil det bli første gang vi er med i OL-boksingen siden Atlanta i 1996, forteller Nilsen.

– Om det ikke skjer noe med knockoutloven, er det overhengende fare for at våre internasjonale bånd blir kuttet, legger han til.

Isolert
Erik Nilsen forteller at norsk boksing kan drive videre, selv med en internasjonal sanksjon hengende over seg, men da vil boksingen kun drives nasjonalt.

– Skulle det skje blir vi totalt isolert. Det vil gå ut over utviklingen av bokserne våre, mener han.

Erik Nilsen forteller om sterke reaksjoner fra alle nivåer i Bokse-Norge etter at idrettsstyret gjorde sitt vedtak onsdag. Der fikk ikke bokseforbundet drahjelp til å forandre knockoutloven i det hele tatt. I stedet sparket idrettsstyret ballen videre til Den internasjonale olympiske komiteen (IOK).

– Men jeg personlig har tro på at vi kommer til å få hjelp fra idrettsforbundet etter hvert, selv om det nok ikke kommer til å skje før vi har vært gjennom mange harde slag, sier Erik Nilsen til NTB. (©NTB)

Reklame

Kurs i dag: Disse boblene og vinene passer perfekt til 17. mai

Kommentarer til denne saken