Gå til sidens hovedinnhold

Bom, bom, bom for Norge

Hvem skal score målene for landslaget?

NORGE - SVERIGE 0-0:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Mandag møttes Norge og Sverige til privatlandskamp på Ullevaal stadion i hovedstaden.

Det ble en målløs affære.

Likevel er landslagssjef Per-Mathias Høgmo godt fornøyd med flere av prestasjonene han ble vitne til mandag kveld.

- Det var viktig å få en god oppkjøring. Det var det i dag. Vi gjør en bra gjennomført kamp. Det er selvsagt en del ting å gå på, men det er viktig at vi holder nullen og vi skaper en seks-syv sjanser. Fire fem av de er veldig store, sier Høgmo til Max etter kampen.

- Vi prøvde en del ulike ting, og fikk en del positive svar. Vi ser at det begynner å bli litt konkurranse om plassene. Det er veldig godt, forklarer landslagssjefen.

Zlatan vs. Ødegaard
Før kampen hadde det vært mye snakk om møtet mellom Sveriges superstjerne, Zlatan Ibrahimovic, og Norges stjerneskudd, Martin Ødegaard, men på Ullevaal ble ingen av dem avgjørende for sitt lag.

Ødegaard spilte hele kampen for det norske laget og hadde flere gode involveringer. Norge skapte en del sjanser etter pause, men klarte ikke å sette kula Sveriges keeper i løpet av 90 minutter og tillegg.

- Martin kom godt fra det i dag. Han hadde noen gode involveringer som kunne blitt assist. Han burde vel egentlig hatt én assist, sier Høgmo om 16-åringens prestasjon.

Real Madrid-spilleren er enig med landslagssjefen.

- Jeg kunne fort hatt en eller to assist. Vi skaper nok til å score her, det er positivt, men vi må sette sjansene våre, sier Ødegaard til Max.

Fredag venter Aserbajdsjan til EM-kvalifisering på Ullevaal stadion og da må det norske laget få opp effektiviteten, skal det bli tre poeng.

Zlatan-sjanse
Til tross for en god ramme rundt kampen og mye folk nådde likevel ikke første omgang på Ullevaal stadion nye høyder i fotballhistorien.

Sverige var det førende laget, men ingen av de to nasjonene skapte mange muligheter i sola. Norge var småfarlige ved et innlegg fra Omar Elabdellaoui og en avslutning fra Joshua King innledningsvis, men det var Sverige og Zlatan Ibrahimovic som fikk den første store sjansen.

Marcus Berg og Ibrahimovic kombinerte fint ute på siden, før sistnevnte kom igjennom i litt skrå posisjon. Avslutningen var god, men keeper Ørjan Nyland var med på notene og fikk avverget til corner.

Den samme Zlatan hadde for øvrig gått i bakken inne i Norges felt noen minutter tidligere, men det så ikke ut til å være straffespark.

Nær for Nielsen
30 minutter var spilt av omgangen da Norge fikk sin første, store sjanse. Joshua King vant ballen midt i banen og satte fart mot mål. Han spilte videre til Håvard Nielsen, som dro seg fri og avsluttet like utenfor.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Rett før pause kom også King til en god heading, men dommeren mente nordmannen var for tøff i duellen og blåste av for frispark.

Norge har fått en del kritikk for forsvarsspillet etter Kroatia-tapet i vinter. I første omgang hadde Sverige fem cornere, mens Norge ikke hadde noen, men de blågule ble sjeldent veldig farlige på disse dødballene.

Det sto målløst til pause i hovedstaden.

Positiv Ødegaard
Norge gjorde flere bytter i pausen og blant annet kom formspiss Alexander Søderlund inn på banen. Én som fikk fortsette i andre omgang var 16 år gamle Martin Ødegaard. Unggutten leverte en god første omgang og tidlig i andre omgang kombinerte han fint med Søderlund.

RBK-spissen traff imidlertid dårlig på avslutningen fra spiss vinkel.

Like etter var Zlatan igjen farlig frampå. Den store spissen fikk ballen inne i feltet og la an til skudd, men Even Hovland blokkerte.

Sveriges spiss ble byttet ut et stykke ut i andre omgang.

(artikkelen fortsetter under bildet)

60 minutter var spilt da Stefan Johansen viste fram pasningsfoten. Han spilte nydelig fram til Nielsen som var alene igjennom med Sveriges keeper. Spissen valgte imidlertid å legge mot Tarik Elyounoussi, framfor og avslutte selv, og pasningen ble plukket opp av forsvaret.

Kanonskudd
Og nå var det Norge som styrte showet. I det 67. minutt fikk vertene frispark og Håvard Nordtveit ladet kanonen. Skuddet fra rundt 30 meter var knallhardt og keeper Andreas Isaksson fikk problemer. Svensken måtte gi en farlig retur, men ingen nordmenn var på rett sted.

De siste minuttene skapte Norge flere gode sjanser mot det svenske målet. Alexander Søderlund og Nordtveit fikk begge muligheter.

Helt på tampen fikk også Sverige en stor sjanse da Emil Forsberg ble spilt igjennom alene med keeper, men han fikk et dårlig touch og Nyland reddet. Svenskene hadde også et par andre farligheter på slutten.

Ballen ville imidlertid ikke i nettet.

Dermed endte det målløst mellom Norge og Sverige.

Kommentarer til denne saken