Gå til sidens hovedinnhold

Bombe funnet på undergrunnsbane i Roma

Transportmyndighetene i Roma bekrefter at det er gjort funn av en bombe på en undergrunnsbane tirsdag.

Ifølge Sky News skal brevbomben ha blitt funnet i en handlepose under et sete om bord på en tom undergrunnsbanevogn ved stasjonen Rebibbia, som ligger i utkanten av hovedstaden.

Bomben skal ha blitt oppdaget av en konduktør på endestasjonen ved 09.30-tiden, og italiensk politi undersøker om funnet kan knyttes til terror.

Området rundt stasjonen ble avsperret, og bombeeksperter ble raskt tilkalt til stedet og klarte å uskadeliggjøre bomben, skriver La Repubblica.

Fylt med krutt og metallrør
Italienske myndigheter opplyser at brevbomben består av en skoeske fylt med krutt, metallrør og elekstriske ledninger.

- Den var klar til å eksplodere, sier en talsmann for byrådet i Roma, Giampaolo Polizzaro.

- Det ser ut som at den kunne bli aktivert med fjernkontroll fordi den hadde noe som lignet en antenne, sier Polizzaro.

Romas borgermester Gianni Alemanno beskriver funnet som bekymringsfullt, men understreker at situasjonen er under kontroll.

Tirsdag ettermiddag opplyser politiet at bomben trolig var ufarlig siden den manglet detonator. Bomben beskrives også som «hjemmelaget».

Les også: - Fryktet terror i julehandelen
Les også: Tolv terrortatt i Storbritannia

Mye terror
Europa har blitt rammet av flere terrorrelaterte saker det siste halve året. Senest mandag ble elleve personer arrestert for terrorplaner i Storbritannia, og på lørdag for halvannen uke siden sprengte en selvmordsbomber seg i luften midt i Stockholm sentrum.

I tillegg har amerikansk og europeisk etterretning i høst avdekket mulige terrorplaner om å angripe flere europeiske byer. Flere land i Europa har hevet trusselnivået til alvorlig etter flere bekymringsmeldinger.

Her er kart av stasjonen der bomben ble funnet:

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken