Jyllands-Posten melder at det fredag klokken 13.15 ble funnet en mistenkelig pakke på trappen til Muhammed-tegner Kurt Westergaards villa i Viby ved Århus i Danmark.

Pakken skal være på 20 x 40 centimeter. Like før klokken 15 kom en bombevogn fra den danske forsvaret til stedet for å undersøke pakken. Like etter ble den mystiske pakken sprengt av bombeekspertene.

- Klokken 15.29 skjøt bomberydderne pakken, og klokken 15.48 ble vi orienteret om at der ikke var snakk om en bombe, men derimot et brev som vi skal undersøke nå, sier politikommissær Mogens Brøndum til ekstrabladet.dk.

Ble evakuert
Tegneren ble i all hast evakuert fra hjemmet sitt da pakken ble oppdaget. Beboere fra 25 hus omkring har også blitt evakuert.

Området rundt huset ble helt sperret av og en buss fungerer som varmestue for de evakuerte menneskene, men etter at bombeekspertene konstaterte at pakken inneholdt et brev ble sperringen opphevet.

FBI pågrep tidligere i uken to menn som skal ha hatt terrorplaner mot den danske avisen, Muhammed-tegneren og avisens kulturredaktør.