Gå til sidens hovedinnhold

Bombeeksplosjon i Jerusalem

Flere skadd og én drept i kraftig bombeeksplosjon i Jerusalem.

En bombe som var festet til en telefonkiosk, eksploderte i nærheten av to rutebusser i sentrum av Jerusalem onsdag ettermiddag.

En kvinne døde av skadene på sykehus, melder Jerusalem Post. I tillegg er ytterligere 31 mennesker skadd i angrepet.

En AFP-journalist på stedet sier det ligger blodige mennesker strødd på bakken på åstedet.

Politi og ambulanse er på stedet, og skadde blir evakuert til sykehus.

- Jeg hørte et stort smell
Inngangen til byen har blitt midlertidig stengt, og sikkerhetsstyrker finkjemmer byen for lignende pakker i frykt for nye eksplosjoner.

- Jeg var ute og gikk en tur, og så hørte jeg et stort smell. Dette er jo en liten by, så jeg var vel et par kilometer unna. Det er veldig synd hvis det skal bombes igjen i Jerusalem. Det er jo en del år siden nå, sier norske Karin Abraham til Nettavisen på telefon fra Jerusalem.

Jerusalem opplevde en rekke terrorangrep rettet mot busser og restauranter under den andre palestinske intifadaen, men angrepene har avtatt de siste årene.

Forrige gang det ble gjennomført et terrorangrep mot en buss i Jerusalem var i 2004.

Israelske og palestinske angrep
Tidligere i denne uken ble fem palestinere drept i et israelsk angrep mot Gaza by. Det israelske angrepet ble gjennomført etter at det ble avfyrt flere raketter fra den Hamas-kontrollerte Gazastripen.

Rakettangrepene fra Gaza-stripen har fortsatt med uforminsket kraft.

- Israels tre største byer i sør har blitt rammet av Grad-raketter de siste tolv timene. Flere sivile har blitt såret og eiendom er skadet. Alle rakettene ble avfyrt fra boligområder på Gazastripen. Så langt i år har Israel blitt rammet av over 100 raketter og granater avfyrt nesten daglig fra Gazastripen, skriver talsmann for den israelske hæren, Bjørn Hermann, i en e-post til Nettavisen.