Gå til sidens hovedinnhold

Bombefrykt i svensk havn

Svensk politi jobber på spreng med å forberede flytting av tre mistenkelige gjenstander i et havneomåde i Södertälje utenfor Stockholm.

Fredag morgen bekrefter politiet at de har mottatt bombetrusler i forbindelse med funnene. Det er imidlertid ikke klart om truslene kom før eller etter at de tre gjenstandene ble funnet, melder Aftonbladet.

Brannvesenet er satt i katastrofeberedskap, og i hele Stockholms-området er brannmannskaper klare til å rykke ut dersom det viser seg at det er snakk om bomber, og de eksploderer. I havneområdet er brannvesenet på plass med to brannbiler og en tankbil lastet med vann og skum.

Politiet og eksperter fra Forsvaret har hele fredag formiddag forberedt flyttingen av de tre gjenstandene. Siden funnene er gjort like ved AGAs gassanlegg, og det står flere vogner med gass og bensin i området, tar arbeidet tid.

Ved 10.30-tiden fredag opplyser politiet at de har bestemt seg for å løfte bort tre jernbanevogner på AGAs område, for å redusere risikoen dersom de mulige bombene skulle eksplodere.

Gjennomsøkt
Industrihavnen ble sperret torsdag, etter at det ble oppdaget tre mistenkelige gjenstander nær en kjemikalietank. Et område med en radius på 700 meter fra de mistenkelige funnene ble sperret av, og et kjøpesenter i nærheten ble stengt.

Natt til fredag har teknikere gjennomsøkt hver kvadratmeter av det store havneområdet, for å forsikre seg om at det ikke fantes andre, mulige bomber der.

Flyttes
Sent torsdag kveld ba politiet om hjelp fra Forsvaret, som kom til stedet i løpet av natt til fredag. I morgentimene i dag skal ekspertene forsøke å flytte de mistenkelige gjenstandene om bord på et spesielt kjøretøy som er beregnet å frakte granater, ammunisjon o.l.

Mens dette arbeidet blir gjennomført ved hjelp av en robot, blir all togtrafikk og båttrafikk i området stoppet, skriver avisen.

Blinkende lys
De mistenkelige gjenstandene beskrives som tre plastrør som er tapet igjen i den ene enden. I den andre enden kan man se en innretning med blinkende lamper.

- Hvis det er en bombe, vet vi ikke om den kan fjernutløses eller om den kan gå av ved bevegelse eller rystelser i bakken, sier politiets pressetalsmann Kjell Lindgren.

Flere vogner med gass og drivstoff står i området, som ligger like i nærheten av gassanlegget til AGA.

Det er ingen boliger i området, men en rekke bedrifter og forretningsbygg.

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter