Gå til sidens hovedinnhold

Bomber i grønnsaker

Personene som står bak terroraksjonen i Sharm el-Sheik skjulte bombene under grønnsakskasser.

Politiet i Egypt har startet arbeidet med å finne ut hvor og hvordan bombemennene kom fram til turistområdene i feriebyen Sharm el-Sheik i Egypt.

- Trolig kom de i lastebiler som var lastet med grønnsaker. Under kassene lå det eksplosiver, sier en polititalsmann ifølge nyhetsbyrået Associated Press.

Nå leter politiet etter tre personer man tror kom seg unna etter bombeangrepene.

Mot hotellet
En av lastebilene kjørte til Gahzala Gardens hotell. Der skal en mann ha plantet en bombe i en koffert på en parkeringsplass, mens en annen dro videre til hotellet og kjørte rett inn i hotellresepsjonen, sa sikkerhetsoffiserer søndag.

Mens folk flyktet fra angrepet mot hotellet, eksploderte kofferten og tok minst sju liv.

En annen lastebil, som sto på vei til et annet stort hotell, ble stående fast i trafikken ved markedet i gamlebyen i Sharm el- Sheikh. To militære forlot bilen etter å ha satt på et tidsur. Kort tid etter eksploderte bilen.

Før angrepene har terroristene tatt seg tid til å file vekk nummeret på bilmotorene. Tidligere har egyptiske etterforskere lyktes med å spore terorristene gjennom biler de har brukt.

64 døde
Lokale sykehus opplyste lørdag at minst 88 personer mistet livet i bombeangrepene. Men Egypts utenriksminister og helseminister uttalte søndag at det korrekte antallet drepte er 64.

De egyptiske myndighetene har ikke tatt hensyn til kroppsdeler av døde mennesker som også er funnet ved bombestedene.

Nordmenn vil hjem
Ingen nordmenn kom til skade under bombeeksplosjonene. Norske feriereisende trygler likevel reiseselskaper om å få komme hjem til Norge.

De frykter nye angrep. Men det norske Utenriksdepartementet anser ikke Egypt som noe farlig sted å være, og fraråder ikke reiser dit. Dermed må de som vil hjem, dekke reisen av egen lommebok fordi reiseforsikringen ikke gjelder.

Tre mistenkte
Politiet leter etter tre personer som de tror kom seg unna etter bombeeksplosjonene. En tjenestemann tror at mannen som la bomben i kofferten kom for seg selv, ikke med lastebilen.

Etterforskere undersøker også om selvmordsbomberen som utløste bomben på Ghazala Gardens hotell, er en av fire mistenkte fra fjorårets terroraksjon mot hoteller i landet.

De har blant annet tatt DNA-prøver fra mannens familie.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken