Gå til sidens hovedinnhold

- Bombet moské

Israel trapper opp angrepene for å utslette Hizbollah. Geriljagruppen hevder en moské ble bombet i nattens angrep.

- For hver dag som går, får vi mer etterretningsinformasjon, flere og flere mål, og vi øker muligheten til treffe Hizbollah på alle nivåer. Det er dette som skjedde i Beirut i natt, sier generalmajor Yitzhak Harel til nyhetsbyrået AP.

De siste meldingene fra AP går ut på at den israelske hæren planlegger å gå inn i alle private hjem på i Gaza der de tror det finnes lagret våpen.

Viktige ledere drept
Ifølge Harel ble hovedkvarteret til Hizbollah bombet natt til torsdag, og Israel regner med at flere viktige ledere ble drept i angrepet. Harel påpeker blant annet at Hizbollah-lederen Hassan Nasrallah ikke har gitt lyd fra seg siden søndag.

Hizbollah avviser derimot at hovedkvarteret deres ble angrepet.

- Ingen Hizbollah-ledere ble drept i nattens angrep, skriver Hizbollah-gruppen i en pressemelding like etter angrepene.

Traff moské
- Sannheten er at målet til de fiendtlige krigsflyene, som slapp 23 tonn med eksplosiver i nattens angrep, var en moské under konstruksjon. Det kan virke som at fienden prøver å legge lokk på sine militære fiaskoer med løgner og imaginære prestasjoner, skriver Hizbollah i pressemeldingen.

Israels FN-ambassadør Dan Gillerman mener derimot at de vet nøyaktig hva de traff.

Benektes
- Vi kan forsikre om at vi vet nøyaktig hva vi traff. Dette var ingen religiøs plass. Dette var faktisk Hizbollah-lederenes hovedkvarter, forteller han til CNN.

Rundt 300 libanesere og 29 israelere har blitt drept siden konflikten startet for en uke siden.

Torsdag klokken 13 kan du møte Israels ambassadør Miryam Shomrat på nettreff i TV 2 Nettavisen. Les mer her.

Helomvending
Israel kjemper nå en krig på to fronter, og torsdag tok de en helomvending i militærstrategien mot militante palestinere.

Den israelske hæren advarer nå militante palestinere om at de vil bli hardt angrepet dersom de ikke levere fra seg hele våpenarsenalet.

Den israelske hæren slapp flygeblader over byer og landsbyer på Gazastripen torsdag, hvor de advarer mot å lagre våpen. Israel krever at palestinerne leverer fra seg alt av våpen og truer med å angripe sivile palestinere hardt dersom Israel ikke får viljen sin.

Ny taktikk
Etter flygebladdroppet fortalte en israelsk militærrepresentant til nyhetsbyrået AP at hæren hadde adopterte en ny taktikk som innebærer å angripe sivile hjem på leting etter våpen og hjemmelagde raketter.

I løpet av de tre ukene som den nåværende konflikten har vart, har den israelske hæren stort sett angrepet militære mål på Gaza. Israel begynte sin første større operasjon i Gaza 28. juni, tre dager etter militante medlemmer av Hamas laget en tunnel under grensen og angrep en israelsk base, hvor de kidnappet en soldat og drepte to andre.

Les alt om Midtøsten-konflikten her

Reklame

Siste sjanse: Halv pris på alt fra Comfyballs

Kommentarer til denne saken