Gå til sidens hovedinnhold

Bombetrussel mot St. Olavs

Bombetrusselen mot St. Olavs hospital i Trondheim ble avblåst ved 14.30-tiden.

Etter at bombeteamet fra Oslo ankom sykehuset ved 13.40-tiden søndag ettermiddag, tok det en knapp timefør trusselen var avblåst.

I mange timer så det dramatisk ut. Eksperter fra Oslo var tilkalt med bombehund. Brannvesenet sto i beredskap, og Forsvaret ble orientert om episoden.

Fant mistenkelig gjenstand
Politiet fikk melding om gjenstanden klokken 07.13 første nyttårsdag.

- Det er funnet en mistenkelig gjenstand oppe i etasjene på sykehuset, og ved siden av den er det funnet en form for trussel, sier stabssjef Magnar Skaret ved Sør-Trøndelag politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Politiet vil ikke gå inn på ordlyden i trusselen. Den mistenkelige gjenstanden skal være på størrelse med en skoeske.

- Det jeg kan si er at vi har tatt trusselen på alvor, og at pasienter i det aktuelle området er evakuert fra det som kan defineres som et farlig område, sier Skaret.

I full beredskap

Informasjonssjef Marit Kvikne ved St. Olavs hospital kan fortelle at bombetrusselen ble funnet i sjette etasje i sykehusets høyblokk. Etasjen huser blant annet sykehusets ortopediske avdeling.

- 20 pasienter er evakuert fra etasjen, og fra etasjene over og under, sier Kvikne til TV 2 Nettavisen.

Å evakuere hele høyblokka er foreløpig ikke vurdert som nødvendig.

-Vi oppfatter det som en alvorlig situasjon.Derfor er den interne beredskapsplanen satt i verk. Vi har tilkalt ekstra folk, og de som er vakthavende på sengepostene oppover i blokka er på plass for å kunne håndtere sengepostene dersom noe skulle skje, forklarer Kvikne.

For øvrig drives sykehuset som vanlig.

- Pasienter som er inneliggende og nye pasienter som kommer til St. Olav kan føle seg trygge, sier viseadministrerende direktør Gunnar Bovim.

Pårørende til pasienter i høyblokka bes kontakte sengeposten for å avtale eventuelle besøk.

Det understrekes fra sykehuset at gjenstanden som er funnet ikke er stor.

Operativ uteleder Roar Selvnes ved Trondheimspolitiet opplyser at bygningsmassen er solid og godt armert, noe som vurderes som bra.

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn

Kommentarer til denne saken