Gå til sidens hovedinnhold

Bompengene kan tredobles

Bilistene må punge ut for bedre kjøreforhold i Bergens-området. Nå kan bompasseringene snart koste 50 kroner.

(iBergen.no) I dag sendes en transportanalyse ut på høring. Her beregnes det at del to av bergenspakken vil koste 35 milliarder å gjennomføre fra 2010 til 2030. Dette skal bilistene betale mest for. Det foreslås å doble eller tredoble bompengeavgiften i forhold til dagens pris på 15 kroner. Sammen med en tenkt «rushtidsavgift» vil bompengeavgiften da kunne koste 50 kroner, skriver BA.

Analysen er et samarbeid mellom Statens Vegvesen, Hordaland Fylkeskommune og kommunene i Bergens-området. De frykter ikke en så dyr bompengeavgift for de vanligste brukerne.

- Uten rabatter koster det i dag 15 kroner for en bil å passere. Gjennomsnittsprisen er derimot ni kroner, sier Myhren til avisen.

Myhren er imidlertid klar på at det vil bli dyrt om Staten ikke bidrar mer. Nå bidrar de årlig med kun 300 millioner kroner, noe han mener er langt fra tilstrekkelig. På tjue år vil dette utgjøre kun seks av de 35 millardene som kreves.

I analysen foreslåes det en lovendring slik at bompenger kan brukes til å subsidiere kollektivtrafikken. Dette er tidligere foreslått også i Oslo og Akershus.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien