Gå til sidens hovedinnhold

Bondevik bodde på bombehotell

Kjell Magne Bondevik bodde for få dager siden på luksushotellet i Islamabad, som fredag ble rammet av en bombe. - I verste fall kunne det rammet oss, sier Bondevik.

To personer mistet livet i eksplosjonen fredag ved Marriott-hotellet. En selvmordsbomber tok en sikkerhetsvakt med seg i døden, opplyser Pakistans innenriksminister Aftab Ahmed Khan Sherpao til Reuters.

Kjell Magne Bondevik bodde tidligere i uken på samme hotell. Han er for tiden i rundreise i Asia.

- I verste fall kunne det ha rammet mens vi var der. Vi får bare være glad for at vi var reist, sier Kjell Magne Bondevik til Nettavisen. Han forlot det bomberammede hotellet søndag.

Seks personer ble skadd i eksplosjonen i dag.

- Det er vondt å tenke på de uskyldige som ble rammet, og man begynner jo å tenke når man hører om slike hendelser på steder vi har vært for bare fem dager siden, sier Kjell Bondevik til Nettavisen.

Eksplosjonen skjedde på hotellets parkeringsplass, og veggen mot hotellets vaskeri har fått store skader.

Både forretningsmenn og diplomater er blant stamgjestene ved hotellet, og selvmordsaksjonisten slo til bare timer før markeringen av Republikkens dag i Pakistan ved hotellet.

Bondevik har den siste uken besøkt både Pakistan, India og Thailand i forbindelse med sitt arbeid ved Oslosenteret. Lørdag går turen videre til Indonesia.

I Pakistan hadde han blant annet et møte med landets statsminister Shaukat Aziz.

- Da vi var i Pakistan, merket vi ikke noe spesielt når det gjaldt sikkerhet. Men en slik sak gir jo en vekker. Man vet at man må være på vakt, sier Bondevik på telefon fra Bangkok.

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album