Gå til sidens hovedinnhold

Bondevik-invitt til skoleforlik

Statsminister Kjell Magne Bondevik (KrF) inviterer Ap, SV og Frp til å bli med regjeringen på et bredt forlik om satsingen på skole.

Bondevik åpner for å snakke med opposisjonspartiene før regjeringen legger frem meldingen om kvalitet i skolen til våren. Dermed velger han en mer forsonende skolepolitisk linje enn utdanningsminister Kristin Clemet (H), skriver VG.

Bondevik vil sette strek for den utvidede skoledagen rundt klokken 14.30, og obligatorisk SFO tar han avstand fra.

- Det må ikke bli for mye institusjonsopphold å gå på skolen for barna de første årene. Skolen skal ikke bare være et sted å lære, men et godt sted å være, sier Bondevik.

Statsministeren ser det som nødvendig at man får et bredt politisk skoleforlik for at skolen skal bli forutsigbar selv med skiftende regjeringer.

- Jeg er også veldig opptatt av det sosiale. Skolen skal ikke bare være opptatt av faglig prestasjon, men jeg vil gi stor lokal frihet til utformingen av skoledagen, sier Bondevik.

KrF vil øke timeantallet for grunnleggende ferdighetsfag som lesing, skriving, matte og engelsk, med påfølgende nasjonale prøver. De vil også ha hjelp til lekselesing og mer fysisk aktivitet inn i skolen.

SV-leder Kristin Halvorsen er fornøyd med de nye tonene fra Bondevik.

- Det er absolutt meget gledelig, for det foreslo jeg for 14 dager siden uten å få særlig napp, sier Halvorsen til VG.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem