Oslo (NTB): Det har stormet rundt Hansen etter at hun tok til orde for endringer av flere av kjernepunktene i partiprofilen.

Nå rykker partiveteran Bondevik ut med et sterkt forsvar:

- Det er usedvanlig viktig med takhøyde i et politisk parti. Det må aldri skje at hun blir skjøvet ut av partiet. Det vil være et feilgrep. Vi må heller ta vare på slike folk, sier Bondevik til Aftenposten.

Hansen uttalte for en drøy uke siden at hun mener det må åpnes for homofil vigsel, hun vil ha vinmonopol i alle kommuner og hun mener at KrFs ensidige Israel-støtte må fjernes fra programmet. Hansen vil dessuten avvikle partiets bekjennelsesparagraf.

Bondevik gjør et poeng av at han ikke vil være noen sjuende far i KrF-huset, men at han gjør et unntak i «Hansen-saken».

- KrF må ha som ambisjon å bli større. Da må vi tåle ulike standpunkter, og det gjelder begge veier, sier han.

Bondevik sier at det absolutt kan komme noe godt ut av situasjonen:

- Jeg ser konturene av en spennende dialog mellom ulike grupperinger, mellom dem som vil ha en helhetlig kristendemokratisk utvikling og noen fra bedehusmiljøer som har enkeltsaker som engasjerer dem mest, sier han.

Den tidligere statsministeren og partilederen roser også partileder Dagfinn Høybråten for å ha åpnet for å ta debatten. (©NTB)

Nettavisens fulgte KrF tett som gikk:

Høybråten takket Hansen for utspill
- Det var et arbeidsuhell
Vil bytte ut Høybråten
- Høybråten er fraværende, veik og konfliktsky
Hvor er sjefen selv?
- Trenger støtte fra liberale meningsfeller
- Dette var uklokt, Inger Lise!
- Ja, det var kanskje dumt av meg
Hvem ryker?
Gir full støtte til Inger Lise
Hva sier du nå, Hareide?
KrFs død i skjønnhet
- Ferdig som toppolitiker